Zelfstandigen in Spanje kunnen tot 1000 euro krijgen voor computers

Zelfstandigen in Spanje kunnen tot 1000 euro krijgen voor computers
Beeld: via canva.com

Zelfstandigen in Spanje kunnen tot 1000 euro krijgen voor computers

In de huidige digitale wereld zijn computers en andere IT-apparatuur onmisbaar geworden voor zelfstandigen. Van administratie en boekhouding tot communicatie en onlinemarketing, moderne technologie speelt een cruciale rol in vrijwel alle aspecten van ons bedrijf. Echter, de aanschaf en het onderhoud van deze apparatuur kan voor veel zelfstandigen een financiële uitdaging vormen.

Gelukkig biedt de Spaanse overheid diverse programma’s en initiatieven om zelfstandigen te ondersteunen bij de digitalisering van hun bedrijf. Het ‘Kit Digital’ programma is in 2021 gelanceerd met als doel de digitale transformatie van de Spaanse zelfstandigen te stimuleren. Onder dit programma kunnen zelfstandigen en kleine ondernemingen tot 3 werknemers een eenmalige subsidie aanvragen van maximaal 3000 euro (voorheen was dit 2000 euro) voor de aanschaf van IT-apparatuur en -diensten.

Met de aanpassing van de basisvoorwaarden van de Kit Digital wordt de “Puesto de trabajo seguro” oplossing gecreëerd. Deze oplossing omvat een hardwareapparaat dat geïntegreerd moet worden in de aanvraag voor de Kit Digital. Het maximale bedrag voor deze oplossing bedraagt ​​1000 euro, waarbij nieuwe laptops of desktopcomputers in aanmerking komen. Deze moeten voldoen aan de minimale vereisten op het gebied van opslag, processor, RAM, besturingssysteem, zoals te zien is via deze link en bij Acelera pyme.

Zelfstandigen of kleine ondernemingen die voor het eerst van de Kit Digital profiteren en een computer willen aanschaffen, moeten dat combineren met een andere aanvullende oplossing uit de catalogus van de Kit Digital.

Wat is Kit Digital en hoe vraag ik dat aan?

Het Kit Digital-programma is opgezet door de Spaanse overheid en wordt beheerd door Red.es. Het doel van dit programma is om de digitalisering van kleine bedrijven en zelfstandigen te bevorderen, en bij te dragen aan de modernisering van de Spaanse economie.

De aanvraagprocedure voor de Kit Digital-subsidie is relatief eenvoudig. Zelfstandigen kunnen de subsidie aanvragen via het online aanvraagportaal van overheid. Hierbij moet men onder andere informatie verstrekken over het bedrijf, de gewenste IT-investeringen en de offerte van de leverancier.

Na goedkeuring van de aanvraag kan de subsidie (die je niet zelf ontvangt) vervolgens worden gebruikt voor de aanschaf en implementatie van de benodigde IT-apparatuur en -diensten. Het is belangrijk op te merken dat de subsidie op basis van ‘first come, first served’ wordt uitgekeerd, dus het is raadzaam om de aanvraag zo snel mogelijk in te dienen.

Ga naar de inhoud