Welke producten worden het meeste gekocht: de merken top 10 van Spanje

Welke producten worden het meeste gekocht: de merken top 10 van Spanje
Beeld: Freepik

Welke producten worden het meeste gekocht: de merken top 10 van Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl veel consumenten kiezen voor de huismerken van de Spaanse supermarkten, zijn er toch ook nog steeds bepaalde bekende merken die veel gekocht worden. Als we af moeten gaan op de zogenaamde ‘Brand Footprint’ van onderzoeksbureau Kantar dan zijn de onderstaande merken de meest verkochte van Spanje.

Veel consumenten in Spanje kiezen bewust of onbewust voor dezelfde producten. Wellicht is dat omdat de kwaliteit beter is dan andere merken maar het kan ook te maken hebben met reclame of simpelweg gewoonte.

Hoe dan ook, Kantar heeft gekeken naar welke merken het meest verkocht worden in Spanje waaruit een top 10 samen te stellen is waarbij de nummer één hetzelfde is als in 2020 en 2019.

Coca Cola staat helemaal alleen aan de top in de lijst van meest gekochte merken in Spanje. Op de tweede plaats vinden we het Spaanse merk El Pozo (vleeswaren) gevolgd door Central Lechera Asturiana (zuivelproducten) op een derde plaats.

De vierde plaats is weggelegd voor Campofrio (vleeswaren) gevolgd op de vijfde plaats Gallo (pasta’s) en op de zesde plaats Bimbo (brood). De multinational Danone (zuivel) staat op een zevende plaats gevolgd door Activia (yoghurt), op de negende plaats Pescanova (vis) en op de tiende plaats Casa Tarradellas (vleeswaren).

In het onderzoek ‘Brand Footprint ’ is ook gekeken naar de autonome regio’s en de populairste merken. Coca Cola staat bovenaan de lijst in de regio’s Baskenland, Aragón, Balearen, Cantabrië, Catalonië, Valencia regio en Madrid regio. 

El Pozo staat bovenaan de lijst in zes regio’s, te weten Andalusië, Canarische Eilanden, Castilla-La Mancha, Extremadura, Navarra en Murcia regio. La Central Lechera Asturiana is het meest gekocht in Asturië en La Rioja terwijl Campofrio in Castilië en León en Galicië het meest gekocht zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.