Prijzenoorlog hogesnelheidstrein traject Alicante/Valencia naar Madrid en vice versa

Prijzenoorlog hogesnelheidstrein traject Alicante/Valencia naar Madrid en vice versa
Beeld: RENFE

Prijzenoorlog hogesnelheidstrein traject Alicante/Valencia naar Madrid en vice versa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het lijkt erop dat er een prijzenoorlog aan zit te komen op het hogesnelheidstrein traject tussen Valencia, Alicante en Madrid. Bij de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE was er enig tijd sprake van dat de AVE vanuit de Valencia regio niet meer bij het Atocha treinstation in het centrum van Madrid zou stoppen maar dat is gaat toch door, tot in ieder geval 12 september 2022. Daar komt echter de budget concurrentie van de Franse Ouigo bij die op 30 juni begint met de verkoop van treinkaartjes met prijzen vanaf 9 euro.

RENFE heeft aangekondigd tot in ieder geval 12 september 2022 de hogesnelheidstreinen AVE vanuit Valencia en Alicante bij het Atocha station in het centrum van Madrid te laten stoppen en vertrekken. Er was sprake van dat dit zou veranderen naar het Chamartín station en wellicht ook nog na de zomer gaat veranderen maar tijdens de zomermaanden blijft het in ieder geval ongewijzigd. Omdat dit allemaal onzeker was werd de verkoop van treinkaartjes tussen Alicante, Valencia en Madrid en vice versa stilgelegd maar vanaf donderdag 16 juni is de verkoop weer actief.

Maar RENFE krijgt concurrentie op het AVE-traject van de Franse treinmaatschappij Ouigo die al succesvol rijdt tussen Madrid en Barcelona en vice versa. Het is nog steeds niet bekend wanneer Ouigo begint het hun dienst op het traject Alicante en Valencia naar Madrid Maar dat wordt op 30 juni bekend gemaakt. Ouigo is een budgetmaatschappij met treinkaartjes vanaf 9 euro per persoon die ook vanaf 30 juni te koop zullen zijn.

Mocht je dus deze zomer aan de Costa Blanca of in Valencia zijn, stap dan eens in de hogesnelheidstrein om twee uur later in het centrum van Madrid te staan, even lekker te shoppen, het Prado te bezoeken en lekker te eten om daarna weer terug te rijden naar de kust. Met een beetje geluk en goede voorbereiding stap je voor 18 euro per persoon voor een retourtje op de snelle trein naar de Spaanse hoofdstad.

Ga naar de inhoud