Overzicht meest bestelde thuisbezorgde gerechten per regio in Spanje

Overzicht meest gevraagde thuisbezorgde gerechten per regio in Spanje
Beeld: 123rf

Overzicht meest bestelde thuisbezorgde gerechten per regio in Spanje

MADRID – Zonder twijfel is het thuisbezorgen erg populair geworden vanwege de pandemie maar ook na de de pandemie blijft het thuis laten bezorgen van maaltijden erg populair in Spanje. Maar zoals blijkt uit dit overzicht en de kaart van Spanje van de Spaans/internationale thuisbezorgdienst Glovo, zijn de smaken per autonome regio verschillend.

Glovo is in Spanje actief in 400 steden en aan de hand van de gerechten die de thuisbezorgers huis aan huis hebben geleverd heeft het Spaanse bedrijf de ‘Barómetro GastroEspaña’ over 2021 kunnen maken met een overzicht van de meest thuisbezorgde gerechten.

Zo is te zien dat alleen in 2021 de riders van de delivery Glovo 550.000 kroketten (de Spaanse variant) hebben thuisbezorgd, een stijging van 90% ten opzichte van 2020. Op de ranking staat de aardappelomelet of ‘tortilla de patata’ op een eervolle tweede plaats met 400.000 thuisbezorgde exemplaren, een stijging van 82%. Ook het broodje inktvisringen of ‘bocata de calamares’ is zeer populair met 170.000 thuisbezorgde bocadillos.

Maar als we naar de onderstaande kaart van Spanje kijken kunnen we zien wat het meest besteld werd per autonome regio. Zo zien we dat in Catalonië de gegrilde kip (pollo asado) het populairst is; in Aragón het broodje inktvisringen (bocata de calamares) het meest werd besteld en natuurlijk de paella in de Valencia regio het populairst is.

In de Murcia regio werden de padrón paprika’s of ‘pimientos del padrón’ het meest besteld, net zoals in Navarra. In Andalusië staan er drie gerechten in de top, de kroketten of ‘croquetas’, de churros en de gazpacho. De aardappelomelet of ‘tortilla de patata’ werd het meest besteld op de Canarische Eilanden en in Baskenland. 

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd het traditionele stoofpotje met pens, chorizo, bloedworst en tomaat of de ‘callos’ het meest besteld. In Castilië en León werden de ‘bocata de calamares’ en de Spaanse wentelteefjes of ‘torrijas’ het meest besteld terwijl (uiteraard) in Galicië de regionale inktvis of ‘pulpo a la Gallega’ het meest besteld werd. In Asturië was de regionale delicatessen van een gefrituurde/gebakken dubbele kalfsfilet gevuld met ham en kaas of ‘cachopo’ het meest besteld. Over de andere autonome regio’s zijn geen gegevens bekend gemaakt.

Beeld: Glovo
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.