Bar in Sevilla geeft gratis biertje aan stemmers op 23 juli

Bar in Sevilla geeft gratis biertje aan stemmers op 23 juli
Beeld: Bodega San Lorenzo / facebook

Bar in Sevilla geeft gratis biertje aan stemmers op 23 juli

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bodega San Lorenzo heeft een ludieke actie bedacht voor de vervroegde verkiezingen in Spanje op 23 juli. Ze gaan een gratis biertje geven aan de mensen die zullen stemmen op die dag. San Lorenzo is een klassieke bar in de stad Sevilla die al meer dan anderhalve eeuw geschiedenis kent. De eigenaar, Ricardo Laguillo, had zelf het idee. Hij gaat het biertje geven aan de mensen die een selfie maken tijdens het stemmen in een stemlokaal en hem dan de foto laten zien. 

“Ze mogen stemmen wat ze willen, als ze maar stemmen”, aldus Laguillo. Hij opent zelf zijn bar speciaal voor de gelegenheid. Normaal gesproken is de bar dicht tijdens de weekenden in juli vanwege de hitte, maar op zondag 23 juli maken ze dus een uitzondering. Laguillo heeft zelf eigenlijk vakantie tijdens die periode, maar komt speciaal terug om te stemmen en de stedelingen van Sevilla aan te moedigen hetzelfde te doen. Hij denkt dat een gratis biertje een goede motivator is. 

“Het gaat niet goed en we moeten ons meer betrekken”, zo zegt Ricardo. Recentelijk is er veel sprake geweest van fraude met het stemmen per post bij de gemeentelijke verkiezingen. Daarom wil hij graag dat iedereen persoonlijk komt stemmen. Hij noemt hierbij wel dat hij zich bewust is van de fout van de regering om de verkiezingen midden in de zomervakantie te houden. “Het feit dat je helemaal naar de stad moet komen vanaf het strand waar je de zomer doorbrengt is tragisch”, aldus Laguillo. 

Om deze reden hoopt hij dan ook dat het gratis biertje zal helpen om de mensen toch te motiveren en naar de stad te krijgen. Hij benadrukt hierbij dat het niet nodig zal zijn om te laten weten wat je gestemd hebt. “Niemand hoeft mij te vertellen wat ze gestemd hebben, ik wil alleen de foto van de persoon in het stemlokaal zien” legt hij uit.

Ga naar de inhoud