Madrid krijgt grootste stadsstrand van Europa in 2025

Madrid krijgt grootste stadsstrand van Europa in 2025
Beeld: archiefbeeld

Madrid krijgt grootste stadsstrand van Europa in 2025

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Madrid zal het grootste stadsstrand en het grootste waterpark met golven van Europa krijgen in het eerste trimester van 2025. Het zal te vinden zijn in de toekomstige ‘Stad van Sport’ dicht bij het Cívitas Metropolitano stadion. De plannen zijn gemaakt met het oog op de toekomstige kandidatuur van de Spaanse stad voor het houden van de Olympische Spelen. De stad zal zich transformeren tot een surfbestemming van wereldklasse dankzij de samenwerking tussen voetbalclub Atlético Madrid en de investeringsplatformen Stoneweg en Teras Capital.

Een deelnemer aan het project is Wavegarden. Dit is een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderzoek, ontwerp, fabricage en opstarten van systemen voor het maken van golven. “Dit project is een enorme mijlpaal voor ons en bevestigt onze visie van het surfen en de leefstijl die daarbij hoort dichter bij de mensen brengen en dit naar plaatsen te brengen waar geen zee is”, volgens Josema Odriozola, CEO en oprichter van Wavegarden.

Wavegarden staat bekend om hun revolutionaire technologie en heeft het surfen in de stad al naar steden over de hele wereld gebracht. Een voorbeeld hiervan is Melbourne, Australië, waar het de surfervaring van de stad totaal heeft veranderd.

Sinds het surfen een Olympische sport is, is ook de populariteit exponentieel gestegen, zowel in Spanje als in de rest van de wereld. Door het creëren van waterparken met golven kan men niet alleen in steden surfen waar geen zee is, maar is ook de afhankelijkheid van het weer en de seizoenen voorbij. Zo kan er op elk moment getraind worden. Dit is belangrijk voor de sporters die meedoen in nationale en Europese selecties.

Het complex waar het stadsstrand en de golven te vinden zijn heeft een duurzaam en ecologisch ontwerp. Zo is het systeem voor het maken van de golven het efficiëntste systeem ter wereld. Het is ontworpen om zo min mogelijk energie te verliezen en zo veel mogelijk rendement te verkrijgen uit de machines. Daarnaast wordt zoveel mogelijk energie hergebruikt door de energie die de golven weer genereren.

Ga naar de inhoud