Search
menu
Search

Nu in de bioscoop: ‘Asteroid City’ van Wes Anderson en opgenomen in Spanje

Nu in de bioscoop: ‘Asteroid City’ van Wes Anderson en opgenomen in Spanje
Beeld: Asteroid City / poster

Nu in de bioscoop: ‘Asteroid City’ van Wes Anderson en opgenomen in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Te midden van de uitgestrekte Amerikaanse woestijn ligt het kleine dorpje Asteroid City, de uitgekozen plek voor een bijeenkomst van astronomie-studenten. Maar dan beginnen er ongewone lichten aan de hemel te schijnen, een voorteken dat de wereld zoals we die kennen op het punt staat voorgoed te transformeren. Maar wist je dat het merendeel van de buitenopnamen heeft plaatsgevonden in Spanje? Om precies te zijn, de filmregisseur Wes Anderson koos de Madrid-regio als filmset.

‘Asteroid City’ is niet alleen op een speciale Wes-Anderson-wijze opgenomen, maar heeft daarnaast veel bekende acteurs en actrice zoals Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Adrien Brody, Jeff Goldblum, Matt Dillon, Jake Ryan, Willem Dafoe en Margot Robbie in hoofd- en bijrollen. De unieke opnamen werden echter niet in de Verenigde Staten opgenomen, maar in de Madrid regio. Concreet bij Chinchón en Colmenar de Oreja.

Voor fans van Spaanse films is Chinchón onlosmakelijk verbonden met Pepe Sacristán, de gelauwerde Spaanse acteur uit films zoals ‘Asignatura pendiente’, ‘Un lugar en el mundo’ en ‘La vaquilla’. Maar het lijkt erop dat Wes Anderson van plan is om een vleugje Hollywood naar Chinchón te brengen waar hij zijn nieuwste bizarre film heeft opgenomen.

Het zal echter zelfs voor de meest oplettende inwoners van Chinchón lastig zijn om hun stad te herkennen in de verzonnen Asteroid City: de buitenopnamen van de film zijn namelijk geschoten op de weg naar Colmenar de Oreja. Voor de binnenopnamen heeft Wes Anderson zijn productie verplaatst naar het nabijgelegen stadje Colmenar de Oreja, meer specifiek naar het gemeentelijk theater Dieguez.

Op vier kilometer afstand van Chinchón bevindt zich het vliegveld van Valdelaguna, een vlak en ongastvrij terrein dat uitstekend geschikt is om het woestijnachtige Asteroid City na te bootsen. Iets verderop, in Aranjuez, ligt de golfclub waar Wes Anderson verschillende opnamen voor zijn film heeft gemaakt. De gemeentelijke herberg fungeerde ondertussen als ontmoetingsplaats voor figuranten die graag naast sterren zoals Scarlett Johansson of Tom Hanks wilden aantreden in de nieuwste film van deze Texaanse regisseur.

Ga naar de inhoud