Politie zoekt met drones naar “agressieve” haai in de buurt van Gran Canaria

Politie zoekt met drones naar "agressieve" haai in de buurt van Gran Canaria
Beeld: ai-beeld / redactie

Politie zoekt met drones naar “agressieve” haai in de buurt van Gran Canaria

De recente waarneming van een haai in de buurt van het strand van Melenara in de gemeente Telde heeft de plaatselijke autoriteiten ertoe aangezet om voorzorgsmaatregelen te nemen. Als eerste gold zaterdag een zwemverbod nadat de haai “agressief” (of verdwaald) richting het strand zwom. Daarna is de zoektocht naar de haai begonnen.

De haai werd gespot bij het strand van Melenara, wat resulteerde in de sluiting van het strand voor het publiek op zaterdag. Volgens lokale media zou de haai ongeveer twee meter lang zijn. De politie kreeg de melding rond 17.00 uur, waarna ze een rode vlag plaatsten vanwege gevaarlijke zeedieren in het water. Vervolgens werd er de hele dag gezocht met jetski’s, maar zonder succes.

Drones zijn essentieel bij de zoektocht naar de haai. Uitgerust met camera’s en sensoren, spotten ze details en kunnen ze haaien in ondiep water vinden. Het is een sneller en goedkoper alternatief voor helikopters of boten.

De waarneming van de haai in de buurt van het strand in Telde heeft geleid tot bezorgdheid en voorzorgsmaatregelen van de autoriteiten. Waarom kwam de haai zo dicht bij het strand en was deze agressief of verdwaald gedesoriënteerd? En om welke haaiensoort ging, iets wat niet helemaal duidelijk te zien is om de videobeelden zoals hieronder.

Ga naar de inhoud