Spanjaarden zeggen dat ouderdom op 74-jarige leeftijd begint

Spanjaarden zeggen dat ouderdom op 74-jarige leeftijd begint
Beeld: via canva.com

Spanjaarden zeggen dat ouderdom op 74-jarige leeftijd begint

Uit een studie blijkt dat de inwoners van Spanje van mening zijn dat het ouderdom pas bij de 74-jarige leeftijd begint. Hoe ouder iemand wordt, hoe ouder de ouderdom volgens hen begint. De deelnemers aan deze studie tot 25 jaar oud menen dat de ouderdom al bij 69 jaar begint, terwijl de deelnemers tussen 68-74 jaar oud van mening zijn dat ouderdom pas bij 78 jaar begint.

Dat zijn enkele van de resultaten van de studie ‘Preocupaciones ante una próxima vejez’ van de Fundación Mutua de Propietarios. Uit deze studie blijkt ook dat 40% van alle 75-plussers moeilijkheden heeft om financieel het einde van de maand te halen, 43% heeft problemen om onvoorziene kosten te kunnen betalen en 42% zegt niet op vakantie te kunnen gaan.

Uit de studie blijkt bovendien dat een op de drie inwoners van Spanje zich zorgen maakt over hun ouderdom, terwijl 43% zegt zich geen zorgen te maken over hun ouderdom en 11% daar niet eens over nadenkt, vooral de jongeren tot 25 jaar. 

68% van de deelnemers aan deze studie maakt zich zeer tot redelijk ongerust over eventuele mobiliteitsproblemen als ze ouder worden, terwijl 67% zegt zich zeer tot redelijk ongerust te maken over een chronische ziekte.

Het niet genoeg hebben van financiële middelen om te kunnen leven is iets waar 59% zeer tot redelijk ongerust over is, net zoals het niet hebben van een pensioen wat 60% als zeer tot redelijk problematisch ziet. 48% zegt zich zeer tot redelijk ongerust te maken over het alleen zijn, terwijl 37% zegt zich zorgen te maken over het hebben van een eigen woning.

Ga naar de inhoud