Bosbrand provincie Alicante met 900 ha verwoest en 84 evacuees (UPDATE)

Bosbrand provincie Alicante met 830 ha verwoest en 80 evacuees
Beeld: Diari la Información

ALICANTE – Op maandagmiddag ontstond in Beneixama in de provincie Alicante een bosbrand waarna de vlammenzee alweer 830 ha natuur in de as heeft gelegd en er 80 mensen geëvacueerd moesten worden. Ook op dinsdag zal men de meer dan 25 aanwezige blushelikopters en vliegtuigen inzetten om samen met de honderden brandweerlieden en militairen op de grond de brand te bestrijden.

Het probleem bij het blussen van deze natuur- en bosbrand is dat er hoge temperaturen zijn van 35 graden en meer, er een redelijk sterke wind staat en de brand plaatsvindt in een moeilijk begaanbaar gebied.

De brand werd als eerste gemeld rond 14.30 uur in Beneixama, tussen de gemeenten Villena en Bañeres in de Alt Vinalopò regio. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

Niet alleen moesten er 80 mensen geëvacueerd worden vanwege de brand, ook werden er op maandag vliegtuigen die moesten landen op het vliegveld van Alicante omgeleid worden vanwege de enorme rookontwikkeling waardoor de vliegtuigen over Benidorm vlogen. Zelfs langs de kust kon men de rook en daarbij horende geur merken zoals in de Marina Baja regio.

UPDATE: De bosbrand in Beneixama is onder controle maar nog niet geheel geblust. In totaal spreekt men over 900 ha verwoeste natuur waarvan zo’n 10% landbouwgrond is. Het gaat dan ook om een natuur- en bosbrand. 84 personen uit 40 woningen moesten geëvacueerd worden waarvan het merendeel nog niet mag terugkeren naar hun huizen. De CV-657 weg is ook nog steeds voor het verkeer afgesloten ter hoogte van km 14,900.

https://twitter.com/Magdeterramar/status/1150841704343322624
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Johanna

Waarom weer met stierenvechten beginnen, stop stop stop hier mee en wordt volwassen Spanjaarden. Het is je reinste dierenkwelling en dieren mishandeling. Stoppen stoppen stoppen a.u.b.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.