Bosbrand provincie Alicante met 900 ha verwoest en 84 evacuees (UPDATE)

Bosbrand provincie Alicante met 830 ha verwoest en 80 evacuees
Beeld: Diari la Información

Bosbrand provincie Alicante met 900 ha verwoest en 84 evacuees (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op maandagmiddag ontstond in Beneixama in de provincie Alicante een bosbrand waarna de vlammenzee alweer 830 ha natuur in de as heeft gelegd en er 80 mensen geëvacueerd moesten worden. Ook op dinsdag zal men de meer dan 25 aanwezige blushelikopters en vliegtuigen inzetten om samen met de honderden brandweerlieden en militairen op de grond de brand te bestrijden.

Het probleem bij het blussen van deze natuur- en bosbrand is dat er hoge temperaturen zijn van 35 graden en meer, er een redelijk sterke wind staat en de brand plaatsvindt in een moeilijk begaanbaar gebied.

De brand werd als eerste gemeld rond 14.30 uur in Beneixama, tussen de gemeenten Villena en Bañeres in de Alt Vinalopò regio. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

Niet alleen moesten er 80 mensen geëvacueerd worden vanwege de brand, ook werden er op maandag vliegtuigen die moesten landen op het vliegveld van Alicante omgeleid worden vanwege de enorme rookontwikkeling waardoor de vliegtuigen over Benidorm vlogen. Zelfs langs de kust kon men de rook en daarbij horende geur merken zoals in de Marina Baja regio.

UPDATE: De bosbrand in Beneixama is onder controle maar nog niet geheel geblust. In totaal spreekt men over 900 ha verwoeste natuur waarvan zo’n 10% landbouwgrond is. Het gaat dan ook om een natuur- en bosbrand. 84 personen uit 40 woningen moesten geëvacueerd worden waarvan het merendeel nog niet mag terugkeren naar hun huizen. De CV-657 weg is ook nog steeds voor het verkeer afgesloten ter hoogte van km 14,900.

https://twitter.com/elmundoalc/status/1150795452540997632
https://twitter.com/Magdeterramar/status/1150841704343322624
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.