skip to Main Content
Bosbrand provincie Alicante met 900 ha verwoest en 84 evacuees (UPDATE)
Diari la Información

Bosbrand provincie Alicante met 900 ha verwoest en 84 evacuees (UPDATE)

ALICANTE – Op maandagmiddag ontstond in Beneixama in de provincie Alicante een bosbrand waarna de vlammenzee alweer 830 ha natuur in de as heeft gelegd en er 80 mensen geëvacueerd moesten worden. Ook op dinsdag zal men de meer dan 25 aanwezige blushelikopters en vliegtuigen inzetten om samen met de honderden brandweerlieden en militairen op de grond de brand te bestrijden.

Het probleem bij het blussen van deze natuur- en bosbrand is dat er hoge temperaturen zijn van 35 graden en meer, er een redelijk sterke wind staat en de brand plaatsvindt in een moeilijk begaanbaar gebied.

De brand werd als eerste gemeld rond 14.30 uur in Beneixama, tussen de gemeenten Villena en Bañeres in de Alt Vinalopò regio. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

Niet alleen moesten er 80 mensen geëvacueerd worden vanwege de brand, ook werden er op maandag vliegtuigen die moesten landen op het vliegveld van Alicante omgeleid worden vanwege de enorme rookontwikkeling waardoor de vliegtuigen over Benidorm vlogen. Zelfs langs de kust kon men de rook en daarbij horende geur merken zoals in de Marina Baja regio.

UPDATE: De bosbrand in Beneixama is onder controle maar nog niet geheel geblust. In totaal spreekt men over 900 ha verwoeste natuur waarvan zo’n 10% landbouwgrond is. Het gaat dan ook om een natuur- en bosbrand. 84 personen uit 40 woningen moesten geëvacueerd worden waarvan het merendeel nog niet mag terugkeren naar hun huizen. De CV-657 weg is ook nog steeds voor het verkeer afgesloten ter hoogte van km 14,900.

Foto’s Diari la Información

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Waarom weer met stierenvechten beginnen, stop stop stop hier mee en wordt volwassen Spanjaarden. Het is je reinste dierenkwelling en dieren mishandeling. Stoppen stoppen stoppen a.u.b.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken