Vliegveld Ibiza ontvangt 316 privé vluchten in juni

Vliegveld Ibiza ontvangt 316 privé vluchten in juni
Beeld: 123rf

Vliegveld Ibiza ontvangt 316 privé vluchten in juni

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Het is niet ongebruikelijk op het eiland Ibiza dat er privé jets landen op het vliegveld maar in de maand juni waren dat er toch best veel in de huidige omstandigheden. In totaal zijn er 748 passagiers naar Ibiza gevlogen in een privé vliegtuig, aldus de Spaanse vliegveldbeheerder Aena. 

Deze passagiers ondergaan dezelfde corona-tests bij binnenkomst van Spaans grondgebied als de passagiers in de grote vliegtuigen. Vanaf 21 juni zijn de grenzen in Spanje weer opengegaan en mag men naar Spanje en dus ook Ibiza reizen.

In de maand juni dit jaar zijn er 316 privé vliegtuigen geland maar dat is vele malen minder dan de 1.963 privé vliegtuigen die in juni 2019 gebruik maakten van het vliegveld op Ibiza. Dit jaar in maart waren er 272 privé vliegtuigen, in april 32 en in mei 38. 

Ibiza is een populaire bestemming bij de nationale en internationale jetset, bekendheden etc. die vaak in privé vliegtuigen reizen. Tussen begin januari en eind september in 2019 werden er 10.038 privé vliegtuigen met aan boord 26.000 passagiers geregistreerd. Dat was wat betreft het aantal privé vliegtuigen vorig jaar 19,4% meer en wat betreft passagiers 7,8% meer dan het jaar daarvoor in 2018.

Het vliegveld van Ibiza biedt plaats aan 58 vliegtuigen waarvan 34 bestemd zijn voor privé vliegtuigen. Men is bezig met werkzaamheden om de capaciteit voor met name privé vliegtuigen te vergroten maar tijdens de aanleg trof men archeologische overblijfselen aan waardoor er een vertraging is opgetreden.

Ga naar de inhoud