Spaanse voetbalcompetitie LaLiga wellicht bij Amazon Prime Video te zien

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga wellicht bij Amazon Prime Video te zien
Beeld: LaLiga

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga wellicht bij Amazon Prime Video te zien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Spaanse nationale voetbalcompetitie LaLiga is op dit moment aan het onderhandelen over de uitzendrechten voor deze belangrijke voetbalcompetitie. De afgelopen jaren was deze standaard te zien bij Movistar+ maar vanaf seizoen 2022/2023 zou dat zomaar via een streamingdienst kunnen zijn.

De voorzitter van de LaLiga Javier Tebas zegt op dit moment bezig te zijn met onderhandelingen met Amazon om gedurende diverse seizoenen de Spaanse nationale voetbalcompetitie aan te bieden via streaming. Dat moet dan gebeuren op Amazon Prime Video en al vanaf seizoen 2022/2023 wanneer het huidige contract met Telefónica/Movistar+ en Mediapro eindigt.

Het zou gaan om de uitzendrechten voor de Primera en Segunda División, de eerste en tweede eredivisie, die tot nu toe al enkele jaren bij de Spaanse zender Movistar+ te zien zijn. Amazon heeft op de abonneeservice Prime Video al ervaring met grote sportevenementen in bv. de Verenigde Staten met de NFL en de Premier League.

De economische situatie van Amazon en eigenaar Jeff Bezos, die in 2021 meer dan 8,1 miljard dollar heeft verdiend, maakt het mogelijk om grote bedragen neer te leggen voor onder andere de Spaanse LaLiga. Javier Tebas zegt dat de voetbalcompetitie met de tijd moet meegaan en de toekomst zijn de streamingdiensten. Overigens is Movistar+ naast een televisieprovider ook een streamingdienst. Maar het bedrag wat men moet betalen voor de uitzendrechten loopt in de miljarden en dat kan niet iedereen betalen.

Ga naar de inhoud