Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (17)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (17)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (17)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan artikel).

Er valt deze week niet zo heel veel te schrijven over onze werkzaamheden, want we doen helemaal niets. Dat voelt lekker maar ook onwennig, alsof we spijbelen. Gelukkig gaat het werk in het huis gewoon door, maar wij hebben vakantie!! Ondertussen is de vloerverwarming beneden aangelegd en wordt de gietvloer gestort. De tegelzetter is boven aan het werk en de badkamer vloeren zijn daar allemaal betegeld. We krijgen regelmatig updates vanuit ons huis en zo zijn wij er toch een beetje bij.

Dit weekend staat Zwarte Cross op het programma. Ondanks dat wij in Nederland in het westen van Nederland woonden, was het Achterhoekse festival Zwarte Cross een vast moment waar wij samen met vrienden naar toe gingen. Een aantal vrienden van ons wonen vlakbij, dus was dat een mooi excuus om daar een weekend door te brengen en dan samen een dag naar het festivalterrein te gaan. Het hele weekend lekker eten, kletsen, drinken en verder alle gezellige dingen die je met vrienden doet. Het is alweer heel wat jaren geleden dat we op Zwarte Cross zijn geweest en het beloofd mooi weer te worden.

Mensen vragen ons wel eens of wij wat missen aan / uit Nederland. Eigenlijk niet zoveel, maar natuurlijk wel af en toe de familie en vrienden die in Nederland wonen. In Spanje hebben wij de afgelopen jaren ook een fijne vriendengroep om ons heen verzameld waar we leuke dingen mee doen, maar het spontaan even bij mama langsgaan is niet zo makkelijk of de verjaardagen van vrienden en de feestjes die hierbij horen, missen we bijvoorbeeld ook.

Wat betreft het eten zijn we niet heel erg aan Nederland verknocht. Een paar dingen eten we graag als we in Nederland zijn, maar dat hoeft niet perse. Af en toe hebben we behoefte aan frikandellen of een bruine boterham met Hollandse oude kaas, maar dat kan je tegenwoordig ook gewoon in Spanje kopen. Soms missen we het uitgebreide assortiment uit de supermarkten van Nederland. Wij houden bijvoorbeeld heel erg van Aziatisch eten en de ingrediënten hiervoor zijn lastig te vinden in Spanje. Dus ook deze keer gaan er weer diverse ingrediënten mee in de koffer naar huis.

Wat we zeker niet missen aan Nederland is het werken voor een baas en de files om naar het werk te komen. De afgelopen 4 jaren hebben we echt keihard gewerkt en heel veel uren gemaakt, maar het voelt heel anders ten opzichte van werken voor een baas. We werken voor onszelf en er staan geen managers meer achter ons met allerlei eisen om aan onmogelijke targets te voldoen. De beslissingen die we maken zijn echt onze beslissingen en misschien zijn dat niet altijd de beste, maar we hebben ze wel zelf gemaakt!

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud