Hoe warm wordt het deze week in Spanje? Bekijk het voor elke stad op deze kaart

Hoe warm wordt het deze week in Spanje? Bekijk het voor elke stad op deze kaart
Beeld: 123rf

Hoe warm wordt het deze week in Spanje? Bekijk het voor elke stad op deze kaart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals bekend heeft Spanje te maken met de tweede hittegolf deze zomer met temperaturen die tot 45,5 graden zijn gestegen. Maar die hoge temperaturen gelden niet overal en zijn gebieden in Spanje waar het nog aangenaam warm is. Wil jij weten wat de temperaturen de komende dagen worden in jouw vakantieplaats of woonplaats in Spanje? Bekijk dan eens deze interactieve kaart.

De Spaanse weerdienst AEMET is de verantwoordelijke instelling voor het bijhouden van de temperaturen in Spanje. De meteorologische stations van de Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) zijn de enige die de officiële temperaturen mogen meten in Spanje. Bij de meer dan 800 meteorologische stations in Spanje wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open (gras)vlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje (in het Spaans garitas meteorológicas) met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

Maar er zijn uiteraard meer diensten en websites die hun service aanbieden waaronder Windy. Op onderstaande interactieve kaart van Spanje kun je de huidige temperatuur zien in Spanje en door in te zoomen verschijnen meer steden met de daarbij horende temperaturen. Maar het is ook mogelijk om vooruit te kijken via de rode play knop (het liggende driehoekje) links onderaan. Als je daar op klikt verschijnen de temperaturen voor de komende dagen in beeld.

Ga naar de inhoud