Search
menu
Search

20-jarige tennisprof Carlos Alcaraz wint Wimbledon

20-jarige tennisprof Carlos Alcaraz wint Wimbledon
Beeld: @Wimbledon / twitter

20-jarige tennisprof Carlos Alcaraz wint Wimbledon

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse tenniskampioen Carlos Alcaraz heeft de Wimbledon-titel gewonnen, het derde ‘Grand Slam’-toernooi van het seizoen dat op het Londense gras wordt gespeeld, door Novak Djokovic uit Servië te verslaan in de finale met 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4. Ondanks een moeilijke start verloor Alcaraz zijn zelfbeheersing niet.

Tegenover een van de potentiële grootste spelers aller tijden toonde Alcaraz zich als de huidige wereldkampioen. Djokovic, die zijn vijfde opeenvolgende Wimbledon-titel en zijn 24e ‘Grand Slam’-titel nastreefde, moest zijn meerdere erkennen in Alcaraz, dezelfde speler die een maand eerder had gefaald in de halve finales van Roland Garros door de druk.

Alcaraz, afkomstig uit Murcia, blijft groeien in zijn carrière, slechts twee jaar nadat hij prof werd. Na zijn eerste overwinning op gras in Queens drie weken geleden, toonde de Spanjaard meesterschap en overwon de sterke start van Djokovic. Ondanks de opleving van de Servische speler in de vierde set, toonde Alcaraz stalen zenuwen en wist hij de finale in zijn voordeel te keren, terwijl het meelevende publiek zijn voornaam schreeuwde om de Spanjaard te steunen.

Na een vijfde set en bijna vijf uur speeltijd, won Alcaraz zijn tweede ‘Grand Slam’, na het US Open van 2022, zijn zesde titel in 2023 en zijn 12e overall. Op slechts 20-jarige leeftijd wist Alcaraz, leerling van Juan Carlos Ferrero en huidig wereldkampioen, de overwinning te behalen tegen Djokovic, de kampioen van het Australian Open en Roland Garros van dit jaar.

Ga naar de inhoud