Spanje is het Europese land waar het “caravaning” het meeste stijgt

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Gedurende 2017 zijn de verkopen van campers of “autocaravanas” in Spanje met maar liefst 347% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. De camper sector heeft moeilijke jaren gehad ten tijde van de crisis waarbij de verkopen met 41% achteruit gingen maar daar lijkt al tijd een einde aan te zijn gekomen. Ook de verkoop van caravans steeg met 203% gedurende 2017 in Spanje.

Ook dit jaar lijkt een goed jaar te worden voor de verkoop van campers aangezien deze tot nu toe dit jaar met 11% zijn gestegen ten opzichte van het eerste half jaar in 2017. Nadat in 2008 de economische crisis veel families in Spanje trof daalden de verkopen van “autocaravanas” aanzienlijk in Spanje maar sinds 2015 zit er weer een stijgende lijn in het aantal verkopen.

Volgens de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (ASEICAR) valt daarnaast op dat de aantallen verkochte campers met een gemiddelde prijs van 60.000 euro het dubbele zijn van de verkochte caravans met een gemiddelde prijs van 18.000 euro.

Trend

De stijging in verkopen van campers heeft veel te maken met de tendens dat veel Spanjaarden in plaats van het strand aan de “costa” op zoek gaan naar de natuur en liever verblijven in casas rurales, campings of in de eigen camper. Deze tendens heeft ook ook gezorgd voor een verandering in het profiel van de camper-toerist.

Verandering

Daar waar vroeger de camper-toerist meer te zoeken was onder senioren van 55 jaar en ouder met veel vrije tijd en geld te besteden, is dat nu veranderd naar families met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar die met (of zonder) kinderen willen genieten van de natuur in een gekochte of gehuurde camper.

2017

Gedurende 2017 werden er in Catalonië 1.298 campers verkocht wat 22,45% van het totaal van dat jaar is, wat bijna 6.000 campers waren. In Andalusië werden 918 campers gekocht (15,88%), in Baskenland 670 campers (11,59%), in de Comunidad de Madrid 502 campers (8,6%), in de Comunidad Valenciana 478 campers (8,2%) en in Galicië 431 campers (7,4%).

Augustus 2018

Volgens de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (ASEICAR) rijden er in de maand augustus in Spanje zo’n 150.000 campers rond. Daarvan hebben er zo’n 30.000 (van de 45.000 campers die geregistreerd staan in Spanje) een Spaans kenteken en de rest is afkomstig uit het buitenland. Als we ervan uit gaan dat de gemiddelde bezetting 3 personen is zijn er alleen al in augustus dus rond de 1 miljoen mensen met de camper op pad.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.