Discussie over ‘symbolische’ belasting autowegen in Spanje

Discussie over ‘symbolische’ belasting autowegen in Spanje
Beeld: Archieffoto

MADRID – Zoals we al eerder hebben geschreven is de kans groot dat vanaf 1 januari 2020 diverse snelwegen in Spanje waaronder delen van de AP-7 tussen Tarragona en Alicante tolvrij gaan worden. De staat zou de onderhoudskosten op zich moeten gaan nemen. Maar er is nu een discussie ontstaan over de autowegen waar men in Spanje geen belasting voor betaalt en of deze een ‘symbolische’ wegenbelasting zouden moeten krijgen.

Het systeem van wegenbelasting in Spanje is anders dan in de meeste Europese landen. Over het algemeen is bekend dat men in Spanje in vergelijking met landen als Nederland en België veel minder wegenbelasting betaalt. De Impuesto Municipal de Vehículos de Tracción Mecánica (IVTM) is een gemeentebelasting (municipal) die de gemeente verplicht aan alle auto eigenaren jaarlijks moet afrekenen. 

Gratis

Maar een belasting voor het gebruik van bv. de autowegen (autovías) bestaat niet in Spanje, deze zijn dus in feite gratis te gebruiken want daar wordt niet direct belasting voor betaald. 

Snelwegen (autopistias) in Spanje zijn op veel plaatsen tolwegen (peajes) waardoor men direct betaalt voor het gebruik daarvan (pago por uso). Vervalt deze tolheffing dan zijn die wegen dus ook gratis te gebruiken.

Onderhoud

Men schat dat de Spaanse staat na het vervallen van de tolwegen de jaarlijkse onderhoudskosten van zo’n 1,1 miljard op zich moet nemen. Daarom wordt er gezocht naar een manier van financiering wat een soort van wegenbelasting zou kunnen zijn waardoor men zou gaan betalen voor het gebruik van de autowegen terwijl de ex-tolwegen vrij te gebruiken zijn.

Verschil wegen

Autowegen (autovías) en snelwegen (autopistas) lijken veel op elkaar wat bv. de snelheid van max. 120 km/uur en dat er aan beide zijden twee rijbanen zijn. Het grootste verschil is het betreden van een weg. 

Zo is dat bij een snelweg altijd via een (lange) invoegstrook terwijl dat bij de autowegen niet verplicht is (al is dat wel vaak het geval). Daarnaast zijn snelwegen beter afgeschermd voor de invloed van buitenaf zoals overstekende dieren.

Daar waar de meeste snelwegen in Spanje tolwegen zijn (zoals bv. de AP-7) is dat in het geval van autowegen niet het geval. Maar Spanje heeft meer km aan autowegen dan aan snelwegen. De zeven grote autowegen zijn de A1, A2, A3, A4, A5, A6 en de A7 (autovía del mediterráneo) en de M40 en M30 bij Madrid.

Symbolisch

Het idee is dus nu om een ‘symbolische’ wegenbelasting (pago simbólico) in te voeren voor de autowegen wat nog geen 10% zal zijn van wat men nu dient te betalen voor de tolwegen. 

De snelwegen die tolvrij worden zijn uitgesloten van deze ‘symbolische’ wegenbelasting, dus ook de AP-7 tussen Tarragona en Alicante die in principe vanaf 1 januari 2020 tolvrij wordt.

Hoe

Hoe deze wegenbelasting eruit zou moeten zien en hoe men dat wil gaan innen is nog de vraag. Uiteraard wordt er gesproken over tolpoorten waarbij men betaalt voor het gebruik van een weg (pago por uso) maar er zijn nog veel meer manieren zoals de ‘pago en la sombra’ ofwel schaduw betaling waarbij de overheid uitrekent wat het mogelijk gebruik zou kunnen zijn van de wegen en men jaarlijks een x-bedrag betaalt.

Discussie

Volgens de minister van Ontwikkelingszaken is er nog helemaal geen discussie gaande over het invoeren van deze zogenaamde ‘symbolische’ wegenbelasting. Maar mocht het er ooit komen dan is deze belasting bedoeld om de onderhoudskosten te kunnen betalen en om de milieueffecten van deze infrastructuren te compenseren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

12
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Martin

Jullie gaan hier allemaal aan één ding voorbij. Het afschaffen van de tol op bijvoorbeeld ook de A7 is deels om de locale wegen zoals de 332 te ontlasten. Als je ziet dat er op de A7 in het zomer seizoen 3.30 betaald moet worden voor nog geen 2 km tolweg richting La Zenia is het vrij logisch dat vooral de locale bewoner de alternatieve route neemt. Gevolg, Pak em beet, 10 auto’s per uur die gebruik maken van de tolweg. In de winter kost het zelfde traject 2,20 en wordt er al meer gebruik van de tolweg gemaakt. Toch… Lees verder »

Lucy

Miel, helemaal gelijk! De gebruiker moet betalen, dat is het eerlijkste. Het zal inderdaad heel duur zijn om de wegen up-to-date te houden en dat geld moet ergens vandaan komen. Als het tolgeld daar inderdaad aan wordt besteed, hebben ze mijn zegen. Reizen/vervoer kost nu eenmaal geld.

maclaren0@gmail.com

Betalen we nog niet genoeg belasting inkomen belasting ibi afvalwater taks taks op electric taks en geen klein beetje op brandstof taks op auto ik vind dit al meer als genoeg ze blijven de mens uitpersen eender waar in europa dat van mij direkt uiteen mag vallen weg met die tol er zullen veel minder slachtoffers vallen op de kleinere wegen

B Kamminga

door de belasting op benzine/diesel enz betaalt de voertuig bezitter al belasting.
Ca 1 Euro per liter!

Jose

Onbegrijpelijk !!! Er wordt in meerder Europese landen tol geheven en in sommige landen wordt overwogen tolheffing in wat voor vorm dan ook in te gaan voeren. De Spanjaarden kennende blijven de tolpoortjes die straks niet meer gebruikt worden gewoon staan en raken in verval en alle medewerkers die rondom de tolpoortjes werkzaam zijn verliezen hun baan. Hoewel ik de tolheffing in Spanje vergeleken met b.v. Frankrijk helemaal niet duur vind zou ik als regering kiezen voor handhaving van het huidige systeem, desnoods tegen een gereduceerd tarief. Dan hebben ze ook nog wat te vertellen als die malloten in Brussel… Lees verder »

Piet Paëlla

Het is inderdaad absurd dat je vanaf La Jonquera tot aan de Belgische of Duitse grens bijna het hele jaarbedrag aan wegenbelasting voor mijn diesel-voertuig in Spanje betaalt.
Laten die malloten in Brussel dan maar eens die Fransen tot orde roepen…..

Ed

Jose en ook Piet Paella. Als ik van Nederland via Luxemburg (lekker goedkoop tanken) naar de Spaanse grens rijd, ben ik ca. 75,00 euro aan tol kwijt voor deze ongeveer 1200 km. Vervolgens van de Spaanse grens naar Denia kost me ca. 64,00 euro voor die 600 km. Waar was dit volgens jullie duur? Frankrijk? Niet dus!

de baetselier

klopt …..maar !!! de peaje/peage in Frankrijk is lager dan in Spanje maar de brandstof prijzen omgekeerd en nog geen beetje

Harrie

De gebruiker moet betalen, dat is het eerlijkste systeem.
Persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan een vignet, met verschillende looptijden.

Pieter Kerstens

Waarom niet doen als in Zwitserland. Iedereen die de grote wegen wil berijden betaalt forfaitair een bescheiden bedrag per jaar (circa 35 Euro), voor een verplicht vignet. Daarbij is er geen onderscheid tussen binnenlanders en buitenlanders. En wie nooit op de grote wegen rijdt hoeft zelfs geen vignet te kopen. Met 20 miljoen binnenlandse voertuigen en even zoveel van toeristen is de armlastige Spaanse overheid meteen uit de kosten, volgens het principe: de gebruiker betaalt. Nu maar hopen dat de opbrengst ook nog echt naar het onderhoud van de wegen gaat …

Miel

Het onderhoud van wegen kost bakken vol geld en mij lijkt het logisch dat de gebruiker betaalt. Dat ook iemand die geen wagen heeft moet bijdragen in die kosten vind ik niet eerlijk en ook met een wegenbelasting bereikt men slechts een deel van de gebruikers, namelijk de eigen bevolking. Een bijkomend belasting op de brandstof zou al beter zijn aangezien de buitenlanders dan meebetalen. Ook het tolvrij maken van snelwegen stelt buitenlanders vrij en legt de totale kostprijs bij de inwoners.. Het is mij een raadsel hoe men tot dergelijke dwaze beslissing is gekomen.

Walter

Miel ik ben het niet eens met je standpunten maar hier heb je overschot van gelijk. Er was een systeem dat bijna zonder personeelskosten werd gerund en voor zover i!k weet bedruipend was voor het onderhoud. Sanchez heeft uit plat electorale redenen die zaak doorgedrukt, zoals meerdere anderen. Er moesten zieltjes worden gekocht en de daaraan verbonden kosten is voor later en anderen. Tickets is het meest faire omdat zowel eigen bevolking als buitenlandse gebruikers betalen. Dit fiscale principe is het meest faire. Nu kan men weer jarenlang gaan discussiëren en de begroting laten ontsporen die dan weer door de… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.