Politie houdt Nederlanders met oorlogswapens aan in Gerona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Politie houdt Nederlanders met oorlogswapens aan in Gerona
Beeld: Guardia Civil

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GERONA – De Spaanse politie heeft een Nederlandse man en vrouw aangehouden vanwege illegaal bezit van oorlogswapens. Het Nederlandse stel wilde afgelopen zaterdag met hun bestelbus de grensovergang bij de Spaans-Franse grens in La Jonquera oversteken toen ze werden tegengehouden. De Guardia Civil zegt dat de lading wapens levensgevaarlijk was omdat deze al in de bestelbus hadden kunnen afgaan en ontploffen.

Afgelopen zaterdag werd een bestelbus met Nederlands kenteken stopgezet door de Guardia Civil bij de grensovergang La Jonquera in de provincie Gerona. In de auto trof men o.a. een machinegeweer aan dat in 1944 geproduceerd was, luchtafweergeschut, mortieren, munitie, een bajonet en een gasmasker.

De bestelbus werd bij een routinecontrole stilgezet maar na het controleren van de documenten van de inzittenden vonden de agenten een arsenaal aan oorlogswapens achterin de bestelbus. Het tweetal beschikte niet over de vereiste documenten en de wapens werden in beslag genomen terwijl de Nederlanders werden aangehouden.

In de krant schrijft men dat de Nederlanders wapenverzamelaars zijn en de oorlogswapens hadden gekocht van iemand die aan de Costa Brava de wapens in een loods in Forallac (Gerona) had opgeslagen. Deze persoon bevestigde de verkoop aan de Nederlanders en zei dat hij nog veel meer wapens had.

Er werden door de politie nog diverse granaten en mortiergranaten gevonden in de loods. Ook de eigenaar van de loods is door de politie aangehouden omdat ook hij niet over de juiste documenten bezat.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.