Politie houdt Nederlanders met oorlogswapens aan in Gerona

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie houdt Nederlanders met oorlogswapens aan in Gerona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De Spaanse politie heeft een Nederlandse man en vrouw aangehouden vanwege illegaal bezit van oorlogswapens. Het Nederlandse stel wilde afgelopen zaterdag met hun bestelbus de grensovergang bij de Spaans-Franse grens in La Jonquera oversteken toen ze werden tegengehouden. De Guardia Civil zegt dat de lading wapens levensgevaarlijk was omdat deze al in de bestelbus hadden kunnen afgaan en ontploffen.

Afgelopen zaterdag werd een bestelbus met Nederlands kenteken stopgezet door de Guardia Civil bij de grensovergang La Jonquera in de provincie Gerona. In de auto trof men o.a. een machinegeweer aan dat in 1944 geproduceerd was, luchtafweergeschut, mortieren, munitie, een bajonet en een gasmasker.

De bestelbus werd bij een routinecontrole stilgezet maar na het controleren van de documenten van de inzittenden vonden de agenten een arsenaal aan oorlogswapens achterin de bestelbus. Het tweetal beschikte niet over de vereiste documenten en de wapens werden in beslag genomen terwijl de Nederlanders werden aangehouden.

In de krant schrijft men dat de Nederlanders wapenverzamelaars zijn en de oorlogswapens hadden gekocht van iemand die aan de Costa Brava de wapens in een loods in Forallac (Gerona) had opgeslagen. Deze persoon bevestigde de verkoop aan de Nederlanders en zei dat hij nog veel meer wapens had.

Er werden door de politie nog diverse granaten en mortiergranaten gevonden in de loods. Ook de eigenaar van de loods is door de politie aangehouden omdat ook hij niet over de juiste documenten bezat.

Ga naar de inhoud