skip to Main Content
Transavia vlucht richting Barcelona aan de grond vanwege mes
Transavia

Transavia vlucht richting Barcelona aan de grond vanwege mes

BARCELONA – Een vliegtuig van Transavia die de route Parijs-Barcelona had moeten afleggen op donderdag is niet vertrokken. De reden voor de evacuatie van het vliegtuig en een grondig onderzoek van de Franse politie was de vondst van een keramisch mes bij een van de passagiers.

Een woordvoerder van het vliegveld Orly in Parijs zegt dat ze een melding binnengekregen van een familielid van een van de passagiers aan boord van het Transavia vliegtuig. De man zou een aanslag willen plegen zo luidt het.

Het vliegtuig van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij had om 18 uur donderdagmiddag Parijs moeten verlaten op weg naar Barcelona. Maar na de melding bleef het toestel aan de grond staan en moesten alle passagiers het vliegtuig verlaten terwijl de Franse politie het Transavia vliegtuig binnen stormde en een grondig onderzoek uitvoerde.

De man in kwestie had een keramisch mes bij zich maar staat niet bekend als een mogelijke terrorist. Wel heeft hij een strafblad bij de Franse politie. Volgens de kranten lijkt het erop dat zijn vrouw het telefoontje pleegde omdat ze kwaad was op haar man na een echtelijke ruzie.

De Transavia vlucht van Parijs-Orly naar Barcelona werd op donderdag geannuleerd en zal op vrijdag vertrekken. Voor de passagiers heeft men hotels gezocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Persoonlijk vind ik het niet zo vreemd dat een mes aan boord kan komen, daar zijn verschillende mogelijkheden en oorzaken voor aan te wijzen, mijn scheermes is nog nooit uit de bagage gehaald.
  En iedereen met een strafblad weigeren is toch wel erg kort door de bocht, iemand met een strafblad hoeft niet te betekenen er een (potentieel) gevaar aanwezig is, daar komt nog bij dat mensen ook nieuwe kansen verdienen ook al ben je weleens de fout in gegaan.

  1. En daar vliegt de maatschappij de bocht mee uit. Nog een kans en nog eentje en nu is het echt de laatste keer. Daarom hebben we veelplegers en mensen zonder antecedenten, het zit in je of niet. Maar goed. Me dunkt dat op de fiets een behoorlijke tweede kans is. Je kan ook gaan lopen.

 2. Mensen met een strafblad niet meer toelaten in openbaar vervoer. Ga met de fiets als je op reis moet. Ook weer opgelost.

 3. Dit is niet de Nederlandse Transavia!! Redactie doet u even uw huiswerk? Puur Franse maatschappij, gebaseerd in Orly. Franse crew, en Franse passagiers.

  1. Inderdaad stuitend slecht., dit artikel, zoals wel vaker als het over luchtvaart gaat.
   De foto slaat ook nergens op. Die is in München genomen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken