Harde windvlagen blazen reuzenrad in Gandia omver (video)

Harde windvlagen blazen reuzenrad in Gandia omver
Beeld: Twitter

Harde windvlagen blazen reuzenrad in Gandia omver (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De enorme harde windvlagen die op zondag op een snikhete dag voor veel ellende zorgden hebben ook het reuzenrad van een lokale ‘feria’ kermis in de kustplaats Gandia in de provincie Valencia omver geblazen. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond maar op deze video is te zien dat de ‘noria’ zonder probleem omver werd geblazen.

Door een snelle temperatuurdaling van 10 graden ontstonden in Gandia en omgeving zogenaamde ‘reventones térmicos’. Deze plotselinge dalingen van temperaturen komen vaker voor als er sprake is van een hittegolf waarin Spanje de afgelopen dagen verwikkeld is. Door dit weerfenomeen ontstond veel wind die met vlagen van meer dan 80 km/uur over Gandia trokken.

De ‘reventones térmicos’ worden nog wel eens verward met ‘tornados’ omdat er plotseling een droge en harde wind gemerkt wordt, meestal van korte duur. De schade van beide weerfenomenen kan soms wel vergeleken worden, net zoals in dit geval bij het reuzenrad in Gandia dat zonder problemen werd omgeblazen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.