Harde windvlagen blazen reuzenrad in Gandia omver (video)

Harde windvlagen blazen reuzenrad in Gandia omver
Beeld: Twitter

Harde windvlagen blazen reuzenrad in Gandia omver (video)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De enorme harde windvlagen die op zondag op een snikhete dag voor veel ellende zorgden hebben ook het reuzenrad van een lokale ‘feria’ kermis in de kustplaats Gandia in de provincie Valencia omver geblazen. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond maar op deze video is te zien dat de ‘noria’ zonder probleem omver werd geblazen.

Door een snelle temperatuurdaling van 10 graden ontstonden in Gandia en omgeving zogenaamde ‘reventones térmicos’. Deze plotselinge dalingen van temperaturen komen vaker voor als er sprake is van een hittegolf waarin Spanje de afgelopen dagen verwikkeld is. Door dit weerfenomeen ontstond veel wind die met vlagen van meer dan 80 km/uur over Gandia trokken.

De ‘reventones térmicos’ worden nog wel eens verward met ‘tornados’ omdat er plotseling een droge en harde wind gemerkt wordt, meestal van korte duur. De schade van beide weerfenomenen kan soms wel vergeleken worden, net zoals in dit geval bij het reuzenrad in Gandia dat zonder problemen werd omgeblazen.

Ga naar de inhoud