Natuur- en bosbrand in Ávila grootste tot nu toe in Spanje met 10.000 ha natuur verwoest

Natuur- en bosbrand in Ávila grootste tot nu toe in Spanje met 10.000 ha natuur verwoest
Beeld: Twitter

Natuur- en bosbrand in Ávila grootste tot nu toe in Spanje met 10.000 ha natuur verwoest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ÁVILA – De natuur- en bosbrand die sinds zaterdag voor vernieling zorgt in Navalacruz in Castilië en León is met tot nu toe 10.000 ha verwoeste natuur de grootste tot nu toe dit jaar in Spanje en een van de grootste branden van de afgelopen jaren. De brand ontstond rond 11 uur ‘s morgens nadat op de N-502 tussen Ávila en Córdoba een voertuig vlam vatte en het vuur het droge gras, struiken en daarna bomen in lichterlaaie zette.

De hoge temperaturen, droogte van het terrein. luchtvochtigheid en de wind deden de rest van het verwoestende werk. Circa 1.000 inwoners van de dorpen Villaviciosa, Robledillo en Riofrío moesten in de nacht van zaterdag op zondag met spoed en uit voorzorg hun woningen verlaten. Er zijn ook diverse wegen voor het verkeer gesloten vanwege de rookontwikkeling. 

De rook van deze natuur- en bosbrand is op honderden kilometers afstand te merken zoals in de Pyreneeën en bij Madrid. Er zijn 150 militairen van de UME naar het gebied gegaan om te helpen met de bluswerkzaamheden en om samen met de al aanwezige honderden brandweerlieden op de grond en via de lucht met 23 helikopters en blusvliegtuigen de vlammenzee onder controle te krijgen. De regionale overheid van Castilië en León heeft ook hulp gevraagd aan andere autonome regio’s.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.