Spanje stuurt vliegtuigen naar Dubai om Spanjaarden en tolken uit Afghanistan te evacueren

Spanje stuurt vliegtuigen naar Dubai om Spanjaarden en tolken uit Afghanistan te evacueren
Beeld: Wikimedia

Spanje stuurt vliegtuigen naar Dubai om Spanjaarden en tolken uit Afghanistan te evacueren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering stuurt deze maandag twee vliegtuigen van de Spaanse Luchtmacht naar Dubai om van daaruit de evacuatie van alle Spanjaarden en het personeel dat buitenlanders geholpen heeft zoals Afghaanse tolken en hun familie uit Afghanistan te evacueren. De situatie begint steeds kritischer te worden nu de Taliban steeds meer gebieden veroverd en bijna heel Kaboel in handen heeft. Het is niet precies bekend om hoeveel personen het gaat die geëvacueerd moeten worden en wanneer dat gaat gebeuren.

Sommige details kan het Ministerie van Defensie vanwege de veiligheid van het ambassadepersoneel en de tolken niet bekend maken maar op maandag 16 augustus zijn er twee militaire A400 vliegtuigen naar Dubai gestuurd. Deze vliegtuigen gaan helpen met de eerste fase van de evacuatie van ambassadepersoneel van de Spaanse ambassade en de Spanjaarden die nog verblijven in Afghanistan. Bij het Ministerie zijn zes Spanjaarden bekend die nu nog in Afghanistan zijn.

Naast personen met de Spaanse nationaliteit worden ook alle andere personen van verschillende nationaliteiten die de Spaanse militairen en ambassade hebben geholpen zoals Afghaanse tolken samen met hun familie geëvacueerd. Het is echter niet bekend gemaakt hoe de evacuatie er uit zal zien en wanneer deze zal beginnen. Op zondag werd wel bekend dat er grote chaos is bij het vliegveld van de Afghaanse hoofdstad Kaboel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.