Terroristisch motief bij explosie in hotel aan de Ramblas in Barcelona uitgesloten

Terroristische motief bij explosie in hotel aan de Ramblas in Barcelona uitgesloten
Beeld: Twitter

Terroristisch motief bij explosie in hotel aan de Ramblas in Barcelona uitgesloten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra sluit een terroristisch motief van de explosie in een centraal gelegen hotel aan de Ramblas in Barcelona uit. De explosie vond plaats rond 12.30 uur maandagmiddag bij het Hotel Petit Palace Boqueria Garden, gelegen in de Calle de la Boquería straat vlakbij de beroemde markthal La Boquería en de emblematische ‘Mosaic de Joan Miró’ op de Ramblas. 

Getuigen zagen minuten na de explosie in het viersterrenhotel een bloedende man wegrennen. De politie en brandweer waren snel ter plaatse maar nadat de agenten de omgeving hermetisch hadden afgesloten en iedereen uit het hotel hadden geëvacueerd, kon de brandweer constateren dat er verder geen brand en schade was. 

Terwijl de politie onderzoekt wat er is gebeurt sluit men voorlopig een terroristisch motief uit. Waarschijnlijk gaat het om vuurwerk dat is afgegaan in het hotel of in de nabijheid van het hotel. Daarbij is blijkbaar iemand gewond geraakt maar deze is na de explosie weggerend. Er wordt gezocht naar deze man.

De politie vermoedt dat het afgaan van het vuurwerk iets te maken heeft met de festiviteiten in Barcelona en de Fiesta Major op een centraal plein nabij. Ondertussen roept men in de Catalaanse stad op tot kalmte en geen paniek omdat er in de ogen van de politie en de gemeente geen sprake is van een terroristische motief.

Het vervelende toeval wil dat dit incident met mogelijk vuurwerk een dag voor 17 augustus plaats heeft gevonden. Op 17 augustus 2017 zorgden terroristen voor bloed en verderf op de Ramblas en in Cambrils. Een IS-terrorist reed toen met hoge vaart met een bestelbus de Ramblas op waarbij 16 mensen omkwamen en meer dan 120 gewonden vielen. In Cambrils werden de terroristen neergeschoten maar werd ook een vrouw omgebracht en vielen er gewonden.

Ga naar de inhoud