Veel overlast door storm met hagel, regen, wind en een waterhoos aan de Costa Dorada

Veel overlast door storm met hagel, regen, wind en een waterhoos aan de Costa Dorada
Beeld: Canva

Veel overlast door storm met hagel, regen, wind en een waterhoos aan de Costa Dorada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De provincie Tarragona en dan met name de Costa Dorada heeft dinsdag te maken gehad met een enorme storm. In korte tijd is zeer veel neerslag gevallen, was er sprake van enorme windhozen en vielen er hagelstenen van vijf centimeter groot. De storm zorgde voor veel schade op ondergelopen campings en straten in steden en dorpen die compleet blank stonden.

Diverse vliegtuigen werden vanwege de storm van het vliegveld Reus-Costa Dorada naar het vliegveld van Barcelona-El Prat omgeleid. In de stad Reus zorgde de neerslag voor ondergelopen straten, net zoals diverse andere steden en dorpen in de provincie Tarragona.

Op de AP-7 snelweg ter hoogte van Torredembarra aan de Costa Dorada stond tussen 10 en 13 uur dinsdagmorgen een kilometerslange file omdat de automobilisten verrast werden door de hagelstorm met hagelstenen van 5 centimeter groot. De regen zorgde ook voor grote waterplassen op de snelweg waardoor veel automobilisten hun voertuig parkeerden.

Op diverse campings aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona zijn veel tenten en caravans beschadigd door de hagelstenen en regen waardoor diverse campings blank stonden. Ongetwijfeld hebben ook Nederlandse en Belgische toeristen aan de Costa Dorada te maken gehad met de gevolgen van deze storm.

Voor de kust van de Costa Dorada was op veel plaatsen ook een grote waterhoos te zien. Deze bevond zich boven zee en heeft niet voor schade gezorgd aan land.

Ga naar de inhoud