Search
menu
Search

Bosbrand op Tenerife met vier geëvacueerde dorpen en 300 hectare verwoeste natuur

Bosbrand op Tenerife met vier geëvacueerde dorpen en 300 hectare verwoeste natuur
Beeld: via canva.com

Bosbrand op Tenerife met vier geëvacueerde dorpen en 300 hectare verwoeste natuur

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Canarische Eiland Tenerife heeft sinds dinsdagavond te maken met de gevolgen van een grote natuur- en bosbrand. De brand ontstond in het bosrijke gebied tussen Candelaria en Arafo. Hierdoor moesten diverse dorpen geëvacueerd worden en werden twee belangrijke wegen in de regio afgesloten. Inmiddels heeft het vuur al meer dan 300 hectare natuur verwoest.

De brand ontstond omstreeks 23:36 uur dinsdagavond. Dit gebeurde specifiek tussen de Loros-weg en de Los Brezos-weg. Ondanks het snel handelen van de autoriteiten die meteen grote hoeveelheden brandweerlieden naar het getroffen gebied stuurden, moesten uit voorzorg plaatsen zoals Arrate, Chivisaye, Media Montaña en Ajafoña geëvacueerd worden. Door deze extreme situatie werden ook twee belangrijke wegen, de TF 23 en de TF 523 (ook wel bekend als de Carretera Los Loros), voor verkeer gesloten. 

Momenteel wordt er gebruikgemaakt van middelen van het Cabildo van Tenerife, alsook teams van het Brandweerconsortium en vrijwillige brandweerploegen uit Güímar en La Laguna. Verschillende luchtvaartuigen zullen naar verwachting op woensdag nog deelnemen om de bluswerkzaamheden te ondersteunen.

Als reactie op de situatie hebben de autoriteiten van de Canarische Eilanden alarmniveau 2 ingesteld en de algehele leiding over de noodsituatie genomen. Ze volgen hierbij de protocollen van het Speciale Plan voor Burgerbescherming en Dringende Hulp bij Bosbranden van de Canarische Eilanden (INFOCA).

Ga naar de inhoud