skip to Main Content
De Mezquita in Córdoba is niet van de Katholieke Kerk
Pixabay

De Mezquita in Córdoba is niet van de Katholieke Kerk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

De Mezquita in Córdoba is niet van de Katholieke Kerk

Pixabay

CÓRDOBA – Na een historische analyse door een team van experts uitgevoerd in opdracht van de gemeente Córdoba kan men de conclusie trekken dat de Mezquita-Kathedraal nooit eigendom is geweest van de Katholieke Kerk. De gemeente is nu van plan om naar het Grondwettelijk Hof te stappen om de registratie van het Bisdom van Córdoba als “Santa Iglesia Catedral” in 2006 ongeldig te verklaren.

Volgens het onderzoek heeft de Katholieke Kerk op dit moment en heeft deze ook nooit het recht gehad om de Mezquita-Kathedraal als eigendom te verklaren, iets wat het Bisdom van Córdoba wel deed in 2006 door o.a. de naam te veranderen. De experts stellen voor dat het Grondwettelijk Hof moet beslissen wat te doen.

Het team van experts zegt dat er een samenwerking moet komen van de Junta de Andalucía, de Spaanse staat en de gemeente Córdoba om samen het beheer over de Mezquita te krijgen. De Kerk zegt echter dat het monumentale geheel van de Mezquita al sinds 1236 eigendom is van de Katholieke Kerk.

In 1998 zorgde een wetswijziging van de toenmalige PP-regering ervoor dat de Spaanse Kerk delen van de Mezquita als eigendom konden innemen. In 2006 kocht men toen voor slechts 30 euro de Kathedraal die pontificaal in het midden van het monument staat. Na deze aankoop begon de Kerk de Kathedraal en uiteindelijk de hele Mezquita steeds meer als eigendom te zien. De Kerk wilde toen al uit naam van het Christendom de naam van het monument veranderen naar “Santa Iglesia Catedral”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Un sagrado lugar del symbiose entre dos relegiones nunca será la privacidad de una sola religión.
    Nicolas, Católico por convención.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken