Kort nieuws uit Spanje (30)

Kort nieuws uit Spanje (30)
Beeld: 123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Nederlander overlijdt na val metershoge klif op Mallorca

PALMA – Een ongeveer 60-jarige (volgens de krant corpulente) Nederlander is zaterdag overleden toen hij van een ongeveer 20 meter hoge klif viel in de Cala Vinyes  in Calvía op het eiland Mallorca. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 16.45 uur toen de Nederlander over de leuning bij een gehuurde woning leunde om een bal te pakken en daarbij ongeveer 20 meter naar beneden viel omdat de leuning zijn gewicht niet aan kon. Ondanks dat de ambulance snel ter plaatse was kon men niets meer doen om de man te redden.

Vader en zoon springen van vijf hoog in Gandía

VALENCIA – Een 60-jarige vader en zijn 31-jarige zoon zijn samen op zondag van vijf hoog gesprongen in de stad Gandía in de provincie Valencia. Zoals het er nu naar uitziet zijn beide mannen vrijwillig naar beneden gesprongen maar is de reden daarvoor nog onduidelijk. Getuigen van deze sprong in de Calle Benisuai straat plaatsten de melding bij 112. De man en zoon sprongen rond 14 uur van vijf hoog. De 60-jarige vader sprong blijkbaar als eerste gevolgd door de 31-jarige zoon.   

Stranden La Manga Menor in MUrcia gesloten vanwege aangespoelde tonijnen

MURCIA – De autoriteiten hebben de stranden van La Manga Menor in de provincie Murcia gesloten vanwege de aanwezigheid van tientallen dode tonijnen. Deze vissen zijn afkomstig van een tonijn installatie die gelegen is voor de kust en vernield werd door het noodweer. De vissen zijn echter niet geschikt voor consumptie aangezien de lichamen van de overleden vissen al dagenlang in de zee hebben gedreven en een hoog histaminegehalte en andere verontreinigende stoffen in hun lichaam hebben.

Twee doden na neerstorten sportvliegtuigje bij Pedreguer

ALICANTE – In de Marina ALta regio van de provincie Alñicante is bij de gemeente Pedreguer een sportvliegtuigje neergestort. Bij dit ongeval overleden de twee inzittenden van het toestel. Volgens de Spaanse kranten gaat het om twee Fransen. Het vliegtuigje stortte in een moeilijk begaanbaar gebied op zo’n 400 meter hoogte bij l’Ocaive neer. De oorzaak van dit ongeval is waarschijnlijk het slechte weer aangezien er veel mist was en weinig zicht.

Vliegtuig moet landing maken in Barcelona vanwege rookontwikkeling

BARCELONA – Een vlñiegtuig van de maatschappij Vueling die het traject Málaga-Barcelona aflegde heeft een ‘voorkeurslanding’ moeten maken in Barcelona-El Prat vanwege rookontwikkling in de passagierscabine. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag. Eenmaal geland moesten de passagiers via de nooddeuren het vliegtuig verlaten. Volgens diverse passagiers was er veel paniek aan boord en werd de houding van het personeel zwaar bekritiseerd. Vueling onderzoekt waar de rook vandaan kwam.

Man wordt door eigen auto doodgereden in Alhaurín el Grande

MÁLAGA – De politie heeft zondag het levenloze lichaam gevonden van een 40-jarige man die waarschijnlijk door zijn eigen auto is doodgereden. Het voorval deed zich voor in de gemeente Alñhaurín el Grande waar in het gebied Señor de la Agonía, een gebied dat zwaar door het noodweer van het afgelopen gebied werd getroffen, de politie de man buiten de woning aantrof. De dood van deze inwoner heeft volgens de politie echter niets te maken met het slechte weer want alles wijst erop dat de man door nog onbekende reden door zijn eigen auto is overreden en daarbij dodelijk gewond raakte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

Een voorkeurslanding bestaat helemaal niet. Dat heet een voorzorgslanding, waarbij het betreffende vliegtuig onder andere prioriteit krijgt boven de andere vliegtuigen.

mar

Voor die meneer die wil gaan fietsen,
que te pica un pollo, half Spanje ligt plat door het noodweer, zwemmen kun je zeker.

Herman

Wij willen donderdag a’s. naar Torrevieja gaan en zou graag willen weten of je nu kunt fietsen in omgeving van Montesinos, Rogales en Rogales. Normaal gesproken maak ik bijna dagelijks een ritje in dit gebied.met mijn racefiets.
Wie is op de hoogte van de situatie in de omgeving

Ruud

Je mag ook gerust meehelpen met opruimen hoor!
Dat fietsen kan altijd nog.

peter hendriks

Leuk om op de hoogte te blijven van al het nieuws!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.