Regering bestudeert uitgifte toeristen-vouchers voor reizen binnen Spanje

Regering bestudeert uitgifte toeristen-vouchers voor reizen binnen Spanje
Beeld: 123rf

Regering bestudeert uitgifte toeristen-vouchers voor reizen binnen Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Ministerie van Industrie, Toerisme en Handel heeft toegegeven dat het creëren van zogenaamde ‘bonos turísticos’ op de tafel ligt van de minister als onderdeel van een plan om het binnenlands toerisme te stimuleren. Het gaat dus niet om een vorm van toeristen-cheques die men van buiten Spanje kan gebruiken tijdens een reis in het land maar over een soort van vouchers voor de inwoners van Spanje om in eigen land te reizen.

Ondanks dat het nieuws door verschillende kranten en websites in Spanje naar buiten werd gebracht, zegt de staatssecretaris voor Toerisme dat er nog geen concrete plannen zijn maar wel ideeën en voorstellen uit de toeristische sector. 

De implementatie van vouchers voor nationale toeristen is iets dat ook al gedaan is in landen als Italië waar ‘bonos turísticos’ zijn uitgegeven ter waarde van 500 euro om te besteden in Italiaanse hotels. Deze toeristen-vouchers zijn alleen voor die families die een inkomen hebben van minder dan 40.000 euro.

Het uitgeven van toeristen-vouchers kan een impuls zijn voor het nationaal of binnenlands toerisme in Spanje en kan het gebrek van buitenlandse toeristen dit jaar aanvullen. 

De reissector spreekt over goed nieuws en hoopt dat het Ministerie van Toerisme de toeristen-vouchers serieus overweegt. De sector vraagt al maanden om meer maatregelen om het toerisme in Spanje en dus ook de werkgelegenheid van duizenden mensen te redden.

Ga naar de inhoud