Spaanse voetbalcompetitie wil pretpark openen bij PortAventura in Salou

Spaanse voetbalcompetitie wil pretpark openen bij PortAventura in Salou
Beeld: YouTube

Spaanse voetbalcompetitie wil pretpark openen bij PortAventura in Salou

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Spaanse voetbalcompetitie LaLiga wordt in Spanje en door veel voetbalfans in het buitenland gezien als een van zoniet de beste voetbalcompetitie ter wereld. Nu zijn daar natuurlijk de meningen over verdeeld maar de LaLiga meent dat de tijd rijp is voor een eigen pretpark met als thema de Spaanse voetbalcompetitie en het voetbal in het algemeen. Dat pretpark moet gebouwd worden samen met en bij PortAventura aan de Costa Dorada.

Het 119 hectare grote pretpark PortAventura World werd in 1995 geopend in de gemeenten Salou en Vila-seca aan de Costa Dorada. Sindsdien zijn er veel veranderingen geweest van o.a. de naam, de eigenaren en investeringen in nieuwe attracties, golfbanen, hotels etc. met als hoogtepunt de opening in 2017 van het attractiepark Ferrari Land.

Maar naast PortAventura World, Ferrari Land en het waterpark Caribe Aquatic Park moet na 2022 ook het attractiepark ‘The Beat Challenge’ geopend worden, een pretpark dat geheel in het teken staat van voetbal en waarbij de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga een hoofdrol zal spelen.

Het project wordt in drie fases gebouwd of geopend. In fase 1 zal er een speciale interactieve smartphone app komen en een thematisch restaurant met winkel over en met producten van de LaLiga in PortAventura, iets dat al in 2021 open moet gaan. 

In fase 2 moet er een speciale attractie komen van 40 miljoen euro met als thema voetbal. In fase 3 moet dan een apart attractiepark geopend worden met een investering van 100 miljoen euro.

PortAventura World en de LaLiga voetbalcompetitie zullen binnenkort een deal sluiten waarna PortAventura World gedurende 15 jaar gebruik mag maken van de naam LaLiga en de speciale smartphone app in Europa en Rusland.

Ga naar de inhoud