Zoektocht naar gefotografeerde zwarte panter in Granada gaat door

Zoektocht naar gefotografeerde zwarte panter in Granada gaat door
Beeld: Ideal.es

Zoektocht naar gefotografeerde zwarte panter in Granada gaat door

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Enkele dagen geleden plaatste de gemeente Venta de Huelma in de provincie Granada op Facebook een oproep om, voorzichtig te zijn omdat getuigen een panter gehoord hadden. Weliswaar was er geen getuige die duidelijk kon aangeven dat hij/zij de zwarte panter gezien had maar de gemeente en politie nemen deze zaak serieus. Nu blijkt dat ook een fietser een foto heeft kunnen maken van de loslopende zwarte panter.

Of het serieus is en of er daadwerkelijk een zwarte panter loopt in de omgeving van het dorp is nu nog niet bekend maar feit is dat zwarte panters van nature niet in Spanje voorkomen. Dus als er al een zwarte panter rondloopt dan is deze illegaal in een privéwoning opgegroeid waarna deze is ontsnapt of losgelaten.

Dat zal niet de eerste keer zijn, zo meldt een lezer ons, want in 2013 is dat ook al gebeurd in La Herradura toen een loslopende en ontsnapte zwarte panter in het Rio Seco natuurgebied gevangen kon worden. In 2016 wist de dierenpolitie van de Guardia Civil in een loods in Arboleas (Almería) een zwarte panter uit gevangenschap te redden.

Dat is wellicht de reden waarom de Guardia Civil met een helikopter, speciale camera’s en veel agenten zoekt naar de zwarte panter die uiteraard potentieel gevaarlijk kan zijn.

In ieder geval wordt er nu door de gemeente op Facebook geschreven dat de bovenstaande en onderstaande foto gemaakt is door een fietser die zaterdag rond 14 uur de foto van de zwarte panter tussen de olijfbomen kon maken. Er is nog geen bewijs dat de foto echt is maar de inwoners van het dorp en de omgeving beginnen steeds nerveuzer te worden.

Terwijl de SEPRONA afdeling van de Guardia Civil zoekt naar de zwarte panter zijn er ook veel oproepen op internet om de panter levend te vangen en niet te doden, iets wat de SEPRONA (dieren- en milieupolitie) zeker zal proberen.

panter2
Ga naar de inhoud