Belg in Alicante voor de rechter vanwege poging tot betaalde seks met 10-jarig meisje

Belg in Alicante voor de rechter vanwege poging tot betaalde seks met 10-jarig meisje
Beeld: Freepik

Belg in Alicante voor de rechter vanwege poging tot betaalde seks met 10-jarig meisje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een Belgische man die 50 euro aan een moeder bood voor seks met een van haar dochters tussen de 10 en 12 jaar oud moet zich voor de rechter in Alicante verantwoorden. Het openbaar ministerie eist 5 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor deze Belgische man die wordt beschuldigd van een misdrijf van poging tot misbruik van minderjarigen onder de 16 jaar.

Het Provinciaal Hof van Alicante is deze woensdag het proces begonnen tegen een Belgische man die een andere gast van een hotel in Alfaz del Pi 50 euro heeft aangeboden om een ​​van zijn twee dochters tussen 10 en 12 jaar naar zijn kamer te sturen. De gebeurtenissen vonden plaats op 4 januari 2018 toen de beschuldigde verbleef in genoemde toeristische accommodatie in de provincie Alicante .

De beklaagde benaderde de vrouw en deed het voorstel terwijl hij haar vertelde dat haar dochters erg mooi waren en ze hen op schouder en dijbeen aanraakte. De moeder verwierp het voorstel maar de beschuldigde gaf niet op en toen de oudste van de meisjes naar de badkamer ging, benaderde hij haar en probeerde haar te dwingen hem een ​​kus te geven.

Het openbaar ministerie eist 5 jaar en 10 maanden gevangenisstraf voor een vermeende misdaad van poging tot seksueel misbruik van minderjarigen onder de 16 jaar. Daarnaast wordt gevraagd om de proeftijdmaatregel voor de komende 11 jaar op te leggen, evenals de ontzetting voor meer dan 13 jaar voor elke beroepsmatige functie waarbij de beklaagde contact met minderjarigen kan hebben.

Ga naar de inhoud