Huesca krijgt binnenkort eerste Landelijk Technologisch Centrum van Spanje

Huesca krijgt binnenkort eerste Landelijk Technologisch Centrum van Spanje
Beeld: Facebook / B-rural.es

Huesca krijgt binnenkort eerste Landelijk Technologisch Centrum van Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – De Noordelijke provincie Huesca krijgt binnenkort het eerste Centro Tecnológico Rural (Landelijk Technologisch Centrum). Het wordt een plek op het platteland waar technologische ondernemingen uit de stad en elders samen kunnen werken.

Twee fietsen, wat bagage en twee zonnepanelen. Dat was alles wat Pedro Garcia en Marcos Rupérez nodig hadden om aan hun route te beginnen. Van dorp tot dorp, gingen ze op de fiets op zoek naar ondernemers die zich verborgen hadden in de rustige hoekjes van de pyreneeën. B-rutal was een avontuur dat onderweg groot werd. En als er één conclusie uit de reis voortkwam, dan is het dat er in afgelegen dorpen maar weinig mensen technologische ondernemingen opzetten.

“Er zijn mensen die het er op wagen in een landelijke omgeving”, bevestigt Marcos, “Maar dat zijn er niet veel. Om te zorgen dat de mensen naar het platteland terug keren, moet dat net eenvoudiger worden gemaakt.”

En zo groeide het huidige project van het duo. Momenteel starten ze een Centro Tecnológico Rural (Landelijk Technologisch Centrum) op, dat technische arbeiders uit de stad in staat stelt gedurende één seizoen hun werk op het platteland uit te voeren. Zo ontstaat voor iedereen een gunstige omgeving. “De bedrijven kunnen talenten op het platteland ontdekken, en de mensen zelf kunnen genieten van een omgeving waarin hun creativiteit groeit.”, bevestigt Pedro.

Op dit moment heeft het duo 25 mogelijke plekken op het oog om het centrum te vestigen. Het moet vooral een plek zijn met toegang tot de natuur, met voldoende plaats, én in de provincie huesca. 

Pedro en Marcos zijn alvast verliefd op de magische omgeving van de Pyreneeën. “Het zijn vooral de mensen die hier zo waardevol zijn”, bevestigt Marcos. “De bergbewoners hebben hun karakter gevormd in een harde omgeving, en dat heeft weerbare gemeenschappen gevormd.”

Binnen enkele maanden breekt voor het duo het grote moment aan. Met de opening van het Landelijk Technologisch Centrum, kunnen zij eindelijk hun liefde voor het platteland delen met een voornamelijk stedelijke technologische sector. Ze hopen zo een zaadje te planten dat bijdraagt aan de diversificatie, de herbevolking en de reactivatie van het landelijke, technologisch netwerk in Huesca.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.