Is een burenruzie de oorsprong van de natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol?

Is een burenruzie de oorsprong van de natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol?
Beeld: Twitter

Is een burenruzie de oorsprong van de natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Experts van de politie, brandweer en regionale natuurbeschermers zijn nog steeds op zoek naar de oorsprong van de natuur- en bosbrand die circa 10.000 hectare natuur heeft verwoest in de Sierra Bermeja aan de Costa del Sol en die het leven heeft gekost van een brandweerman. De SEPRONA-afdeling van de Guardia Civil en de Brandweer weten inmiddels dat de brand is aangestoken maar men weet nog niet waarom. Kan een burenruzie de reden zijn of heeft het toch weer met drugs te maken?

Er zijn verschillende onderzoeken bezig en niets wordt voorlopig nog uitgesloten maar dat de natuur- en bosbrand in de Sierra Bermeja met een dode, 3.000 evacuees en circa 10.000 hectare verwoeste natuur tot gevolg is aangestoken staat als een paal boven water.

Op twee plaatsen heeft men al bewijzen gevonden van het aansteken van de brand waarbij een ontvlambaar materiaal is gebruikt. Maar is dat het werk van pyromanen of een pyromaan of is er iets anders aan de hand. De politie denkt o.a. aan een burenruzie maar ook aan het aansteken van een marihuana plantage om deze te laten verdwijnen kan een reden zijn geweest.

De burenruzie-theorie heeft te maken met een vete tussen eigenaren van terreinen en over de grenzen daarvan. In juli heeft in Jubrique, een van de gemeenten waar inwoners geëvacueerd werden, een andere natuur- en bosbrand ook gezorgd voor 450 hectare verwoeste natuur en die brand had als mogelijke oorzaak een vonk van een waterpomp die gebruikt werd bij een marihuana plantage. In dit geval is er nog geen plantage gevonden.

Wat wel bijna 100% zeker is, is dat de brand is ontstaan door een dennenappel (piña) van een dennenboom aan te steken. Deze lag op een stapel afvalhout en tuinafval en is waarschijnlijk met benzine doordrenkt geweest. Deze dennenappel is door de specialisten van de brandweer en Agentes de Medio Ambiente op twee plaatsen gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.