Search
menu
Search

Luxe woningen in Spanje worden gekocht door Duitsers, Britten, Fransen en Nederlanders

Luxe woningen in Spanje worden gekocht door Duitsers, Britten, Fransen en Nederlanders
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Luxe woningen in Spanje worden gekocht door Duitsers, Britten, Fransen en Nederlanders

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woningkopers uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn degene die het meest geïnteresseerd zijn in koopwoningen van één miljoen euro of meer in Spanje. Na deze drie miljoenen-kopers staan ook de woningkopers voor de luxe Spaanse woningen uit de Verenigde Staten en Nederland op de lijst van het woningportaal Idealista.es.

Op de website Idealista.es wordt veel gezocht naar Spaanse woningen met een verkoopprijs boven één miljoen euro. Van alle zoekopdrachten en nationaliteiten blijkt dat 18 procent gedaan wordt door Duitsers gevolgd door de Britten met 11 procent, Fransen met 10 procent, Amerikanen met 9 procent en Nederlanders met 7 procent.

De Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) zijn verreweg het populairst met de Duitsers (36%), Britten (11%), Fransen (8%) en Nederlanders (8%) bovenaan de lijst van nationaliteiten. In de provincie Málaga wordt ook gezocht door de Britten (12%), Zweden (12%), Duitsers (9%) en Nederlanders (8%).

Madrid is erg populair bij de Amerikanen (18%), Britten (9%) en Fransen (6%) gevolgd door Barcelona met Amerikanen (14%), Duitsers (9%), Britten (9%) en Nederlanders (5%) als grootste woningzoekers in het luxe segment. 

In de provincie Alicante staan in dit luxe segment de Nederlanders (15%) bovenaan de lijst gevolgd door Duitsers (14%) en Britten (11%). In de provincie Girona staan de Fransen (39%) bovenaan gevolgd door de Nederlanders (13%) en de Duitsers (10%). 

In de provincie Valencia staan de Fransen (13%) bovenaan gevolgd door Amerikanen (12%), Britten (11%), Duitsers (10%) en Nederlanders (8%). In de provincie Cádiz wordt veel gezocht door Britten (23%), Duitsers (18%), Amerikanen (10%), Fransen (8%) en Nederlanders (6%).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?