Luxe woningen in Spanje worden gekocht door Duitsers, Britten, Fransen en Nederlanders

Luxe woningen in Spanje worden gekocht door Duitsers, Britten, Fransen en Nederlanders
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Luxe woningen in Spanje worden gekocht door Duitsers, Britten, Fransen en Nederlanders

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woningkopers uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn degene die het meest geïnteresseerd zijn in koopwoningen van één miljoen euro of meer in Spanje. Na deze drie miljoenen-kopers staan ook de woningkopers voor de luxe Spaanse woningen uit de Verenigde Staten en Nederland op de lijst van het woningportaal Idealista.es.

Op de website Idealista.es wordt veel gezocht naar Spaanse woningen met een verkoopprijs boven één miljoen euro. Van alle zoekopdrachten en nationaliteiten blijkt dat 18 procent gedaan wordt door Duitsers gevolgd door de Britten met 11 procent, Fransen met 10 procent, Amerikanen met 9 procent en Nederlanders met 7 procent.

De Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) zijn verreweg het populairst met de Duitsers (36%), Britten (11%), Fransen (8%) en Nederlanders (8%) bovenaan de lijst van nationaliteiten. In de provincie Málaga wordt ook gezocht door de Britten (12%), Zweden (12%), Duitsers (9%) en Nederlanders (8%).

Madrid is erg populair bij de Amerikanen (18%), Britten (9%) en Fransen (6%) gevolgd door Barcelona met Amerikanen (14%), Duitsers (9%), Britten (9%) en Nederlanders (5%) als grootste woningzoekers in het luxe segment. 

In de provincie Alicante staan in dit luxe segment de Nederlanders (15%) bovenaan de lijst gevolgd door Duitsers (14%) en Britten (11%). In de provincie Girona staan de Fransen (39%) bovenaan gevolgd door de Nederlanders (13%) en de Duitsers (10%). 

In de provincie Valencia staan de Fransen (13%) bovenaan gevolgd door Amerikanen (12%), Britten (11%), Duitsers (10%) en Nederlanders (8%). In de provincie Cádiz wordt veel gezocht door Britten (23%), Duitsers (18%), Amerikanen (10%), Fransen (8%) en Nederlanders (6%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.