Tiener 2 maanden in ziekenhuis van Castellón opgenomen vanwege Fortnite-verslaving

Tiener 2 maanden in ziekenhuis van Castellón opgenomen vanwege Fortnite-verslaving
Beeld: 123rf

Tiener 2 maanden in ziekenhuis van Castellón opgenomen vanwege Fortnite-verslaving

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – De Valenciaanse provinciestad Castellón heeft de wereldprimeur van een ziekenhuisopname van een verslaafde persoon van het computerspel Fortnite. Het gaat om een 15-jarige jongen die twee maanden in het ziekenhuis heeft gelegen met verslavingsverschijnselen aan het populaire computerspel.

De symptomen die hebben geleid tot de beslissing om de tiener uit de provincie Castellón met een ernstige gedragsverslaving aan de Fortnite-videogame als patiënt in het ziekenhuis op te nemen, omvatten thuisisolatie, afwijzing van sociale interacties met weigering om naar gezondheidsdiensten te gaan, aanhoudende persoonlijke inflexibiliteit, weinig interesse in zijn omgeving en zeer selectief in zijn activiteiten. Daarnaast kon de jongen basisactiviteiten van het dagelijks leven niet uitvoeren of had hij het daar moeilijk mee en was zijn slaapritme compleet verstoord.

Het was een tiener met een zeer hoge academische prestatie voordat zijn problemen begonnen. De familie had vanaf het begin van het schooljaar een groter schoolverzuim en verandering van zijn houding in de klas opgemerkt. De familie kon zelf niet de reden vinden maar Fortnite speelde een belangrijke rol. Volgens de arts die de 15-jarige jongen heeft behandeld, was hij soms dagenlang 20 uur per dag achter het computerscherm te vinden.

Tijdens de behandeling van de minderjarige zijn de doktoren erachter gekomen dat de Fortnite-verslaving het gevolg was van het verlies van een familielid waarna de jongen angst kreeg op school en zich volledig stortte in de virtuele wereld van de computergame Fortnite. Na een intensieve behandeling heeft de tiener leren begrijpen waarom hij Fortnite verslaafd is geworden en waarom zijn verslaving zijn dagelijkse leven heeft verstoord.

Ga naar de inhoud