Search
menu
Search

39 maanden celstraf voor doodrijden Nederlandse toeristen op Lanzarote

39 maanden celstraf voor doodrijden Nederlandse toeristen op Lanzarote
Beeld: Canva

39 maanden celstraf voor doodrijden Nederlandse toeristen op Lanzarote

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LANZAROTE – Het proces van onderhandelen heeft zes jaar geduurd maar uiteindelijk heeft de jonge Italiaanse toeriste die in 2016 op Lanzarote een Nederlands echtpaar doodreed veroordeeld voor 3 jaar en 3 maanden gevangenisstraf, een schadevergoeding van meer dan 160.000 euro en de intrekking van haar rijbewijs voor vijf jaar.

Het fatale ongeluk deed zich voor op het Canarische Eiland Lanzarote waar in februari 2016 een toen 21-jarige Italiaanse toeriste dronken achter het stuur zat van een huurauto en het Nederlandse gepensioneerde echtpaar bij een zebrapad in de kustplaats Teguise omver reed. De 67-jarige Ad overleed ter plaatse terwijl zijn 66-jarige vrouw Cis na een succesvolle reanimatie in de ambulance later toch in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed. 

Zes jaar later in september 2022 is de roekeloze bestuurder, de nu 27-jarige Italiaanse Lara M., tot drie jaar en drie maanden gevangenisstraf veroordeeld. Daarnaast wordt haar rijbewijs ingetrokken en mag ze als ze eenmaal vrijkomt gedurende vijf jaar niet zelf rijden. Ook moet ze de familie van de overleden Ad en Cis 161.750 euro schadevergoeding betalen waarvan een deel van dat bedrag al door de verzekeringsmaatschappij is betaald voor de kosten van de begrafenis en de rechtszaak.  

De Italiaanse vrouw verscheen deze week voor de rechtbank, samen met bijna een dozijn getuigen en wettelijke vertegenwoordigers van de twee overledenen, vergezeld van een officiële Nederlandse tolk. Het was niet nodig om de geplande hoorzitting te houden, aangezien het onderhandelingsproces al had plaatsgevonden, iets wat het Openbaar Ministerie accepteerde.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?