De Costa del Sol gaat samen met Skyscanner meer Nederlanders naar Málaga lokken

De Costa del Sol gaat samen met Skyscanner meer Nederlanders naar Málaga lokken
Beeld: Canva

De Costa del Sol gaat samen met Skyscanner meer Nederlanders naar Málaga lokken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het toerismekantoor van de Costa del Sol gaat samenwerken met Skyscanner om samen meer Nederlandse toeristen naar de zonnige kust in de provincie Málaga te lokken. Volgens de statistieken zijn er tussen begin januari en eind augustus dit jaar al net zoveel Nederlanders naar Málaga gevlogen als in het pre-Covid jaar 2019.

In de maand september zal een campagne beginnen om de Nederlandse toeristen over te halen om naar de Costa del Sol te komen in de herfst, winter en volgend jaar lente. Dat doet Turismo Costa del Sol samen met de populaire website Skyscanner waar reizigers niet alleen vluchten maar ook hotels en huurauto’s kunnen zoeken en boeken.

Volgens de gegevens van Skyscanner zijn sinds 1 januari 2022 al 1.759.259 miljoen zoekopdrachten voor de Costa del Sol uitgevoerd vanuit Nederland. Volgens Skyscanner staat Málaga op de tweede plaats van de Spaanse steden met de grootste vraag naar Nederlandse gebruikers, achter Barcelona en gevolgd door Valencia.

Volgens de gegevens van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena zijn er tussen 1 januari en 31 augustus 765.581 passagiers geweest die of naar of vanaf het vliegveld Málaga-Costa del Sol hebben gevlogen naar Nederlandse vliegvelden. Dat is een stijging van 141% ten opzichte van de 687.853 passagiers in dezelfde acht maanden in 2021. In 2019 waren dat echter nog 1.124.837 passagiers dus die aantallen van het pre-Covid jaar zijn nog niet gehaald. Het gaat hierbij om alle passagiers van alle nationaliteiten.

Ga naar de inhoud