Spanje krijgt er een derde hogesnelheidstrein aanbieder bij met Iryo

Spanje krijgt er een derde hogesnelheidstrein aanbieder bij met Iryo
Beeld: @iryo_eu / twitter

Spanje krijgt er een derde hogesnelheidstrein aanbieder bij met Iryo

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 25 november 2022 kunnen treinreizigers op de route Madrid-Barcelona gebruik maken van een nieuwe hogesnelheidstrein maatschappij. Het gaat om Iryo, een samenwerking tussen Air Nostrum en Trenitalia. Met budget-rijder Iryo zijn er nu drie maatschappijen actief op het hogesnelheidstreinspoor, te weten het Spaanse Renfe, het Franse SNCF en het Italiaanse Trenitalia.

Op dit moment zijn er twee spelers op de hogesnelheidstrein markt binnen Spanje. Als eerste het Spaanse Renfe dat de oorspronkelijke AVE maar ook de budget trein Avlo aanbiedt. Daarnaast rijdt op het traject Madrid-Barcelona het Franse Ouigo (SNCF) en vanaf 7 oktober ook het traject Madrid-Valencia.

Maar daar komt vanaf 25 november 2022 een derde speler bij. Iryo is een samenwerking van het Spaanse Air Nostrum en het Italiaanse Trenitalia en gaat het traject Madrid-Zaragoza-Barcelona rijden. Vanaf 16 december 2022 moet daar de route Madrid-Cuenca-Valencia bijkomen. In maart 2023 moeten daar ook de routes naar Córdoba, Sevilla en Málaga en daarnaast vanaf juni 2023 naar Alicante bij komen.

Iryo zal in eerste instantie gaan rijden met 9 hogesnelheidstreinen waarvoor de reizen vanaf 18 euro in de aanbieding gaan op zondag 18 september. Naarmate er meer routes bij zullen komen, zal ook het aantal treinen toenemen.

Ga naar de inhoud