Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (75)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (75)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (75)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en soms ook video.

Het is jullie vast al opgevallen dat er al even geen nieuwe video’s verschijnen op ons YouTube kanaal. We hebben het lekker druk met onze gasten, dus is er geen tijd voor grote klussen en dat betekent dan automatisch ook geen video’s. Het klussen en hierdoor dan dus ook weer materiaal om video’s te maken, komt wel weer zodra de rustige periode aanbreekt. We zijn de grote klussen al wel een beetje aan het voorbereiden. Zo is het in ieder geval de bedoeling dat de voor- en achtergevel verder afgemaakt gaan worden en de veranda wordt verder opgebouwd. Verder gaan we nog even bekijken waar tijd en geld voor over zijn.

Tom is dit weekend in Nederland en Danielle bewaakt het fort thuis. De B&B is gewoon open. We hebben wel een aantal kamers op slot gezet, volle bak is wel wat veel in je uppie. In het weekend is de winkel natuurlijk ook nog gewoon open, dus komt Aida (Jelies) Danielle zaterdag en zondag versterken.

Laatst schreven we dat veel Spaanse gasten bij ons komen om te ontspannen. Even de stekker eruit en ze doen eigenlijk niet anders dan slapen, zwemmen en eten. We hoeven ze geen suggesties te doen voor een dagactiviteit of iets te reserveren. Hele makkelijke gasten. Van de week hadden we een Spaans stel in huis dat duidelijk erg gek op elkaar was en die zich vooral met elkaar hebben vermaakt. Ze probeerde zo stil mogelijk te doen, maar in hun enthousiasme is dat niet elke keer gelukt

Wil je eens bij ons overnachten? We kunnen de lezers van Spanje Vandaag een mooie korting aanbieden van maar liefst 15%. Gebruik code SPANJE2023 bij check-out op onze website www.casarodriguillo.com Wacht niet te lang, want de code is geldig tot eind september. Je kunt de kortingscode ook alvast gebruiken voor een vakantie in 2024. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud