skip to Main Content
Over 40 jaar zal Spanje de hoogste levensverwachting hebben
Freepik

Over 40 jaar zal Spanje de hoogste levensverwachting hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Freepik

MADRID – Uit een onderzoek van de Universiteit van Washington is gebleken dat over 40 jaar Spanje het land is met de hoogste levensverwachting. Op dit moment staat Spanje op de vierde plaats maar over 40 jaar worden de inwoners in Spanje gemiddeld 85,8 jaar oud.

Op dit moment is de levensverwachting in Spanje 82,9 jaar gemiddeld waarmee Spanje op de vierde plaats staat van een lijst van 195 landen. Op de eerste plaats staat Japan gevolgd door Zwitserland op de tweede en Singapore op de derde plaats.

Over 40 jaar moet dat volgens de Universiteit van Washington dus anders zijn en zal Spanje op de eerste plaats staan wat betreft de levensverwachting die moet stijgen naar 85,8 jaar oud. In een ander scenario en in het best mogelijke situatie is die leeftijd zelfs nog 4,5 jaar hoger en zal de levensverwachting zelfs 87,4 jaar zijn.

In 2016 waren de tien meest voorkomende doodsoorzaken in Spanje hartziektes, alzheimer, longkanker, beroerte, chronisch obstructieve longziekte, borstkanker, zelfmoord andere hart- en vaatziektes en infecties van de lagere luchtwegen.

In 2040 wordt echter verwacht dat de belangrijkste redenen voor voortijdige sterfte in Spanje zijn: alzheimer, ischemische hartziekte, longkanker, rectumkanker, beroerte, chronische nierziekte, andere cardiovasculaire aandoeningen, alvleesklierkanker en diabetes.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Hier geloof ik niets van. De onderzoekers hebben zeker nooit in Spanje rondgekeken waar inmiddels 30% vd inwoners aan obesitas lijdt met grote gevolgen voor de algemene gezondheid. En in Ned. is het niet veel beter gesteld.

  2. Beste redactie, kunnen jullie ook zeggen waaróm de inwoners van Spanje zo’n hoge levensverwachting hebben?

    1. Jazeker werkt dit zo. Je krijgt niet het hele verschil met de lage landen erbij, maar wel een deel. En speciaal voor Cataluña: sinds de grote leider Quim Torra daar is aangetreden krijgen ze er daar nog een paar jaar bij, tenminste, als je je gedraagt. Want anders is deze extra tijd achter de tralies, hahahaha.

    1. Dat lijkt me taaltechnisch gewoon juist. Ook al worden we heel oud, iemand die sterft op bv 60, met de genoemde ziekte, sterft dan voortijdig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken