Over 40 jaar zal Spanje de hoogste levensverwachting hebben

Oeps ... foto ontbreekt!

Over 40 jaar zal Spanje de hoogste levensverwachting hebben

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek van de Universiteit van Washington is gebleken dat over 40 jaar Spanje het land is met de hoogste levensverwachting. Op dit moment staat Spanje op de vierde plaats maar over 40 jaar worden de inwoners in Spanje gemiddeld 85,8 jaar oud.

Op dit moment is de levensverwachting in Spanje 82,9 jaar gemiddeld waarmee Spanje op de vierde plaats staat van een lijst van 195 landen. Op de eerste plaats staat Japan gevolgd door Zwitserland op de tweede en Singapore op de derde plaats.

Over 40 jaar moet dat volgens de Universiteit van Washington dus anders zijn en zal Spanje op de eerste plaats staan wat betreft de levensverwachting die moet stijgen naar 85,8 jaar oud. In een ander scenario en in het best mogelijke situatie is die leeftijd zelfs nog 4,5 jaar hoger en zal de levensverwachting zelfs 87,4 jaar zijn.

In 2016 waren de tien meest voorkomende doodsoorzaken in Spanje hartziektes, alzheimer, longkanker, beroerte, chronisch obstructieve longziekte, borstkanker, zelfmoord andere hart- en vaatziektes en infecties van de lagere luchtwegen.

In 2040 wordt echter verwacht dat de belangrijkste redenen voor voortijdige sterfte in Spanje zijn: alzheimer, ischemische hartziekte, longkanker, rectumkanker, beroerte, chronische nierziekte, andere cardiovasculaire aandoeningen, alvleesklierkanker en diabetes.

Ga naar de inhoud