Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Over en weer werd er naar elkaar gekeken maar dan op grote afstand. Normaal is Mallorca niet te zien vanuit Barcelona maar als de omstandigheden juist zijn dan kan het Balearen eiland duidelijk te zien zijn vanuit de Catalaanse hoofdstad. In dit geval werd er op Twitter een foto geplaatst vanuit Barcelona maar ook vanaf het eiland waar men Barcelona zag liggen.

De afstand tussen Barcelona en Mallorca is 206 kilometer en het eiland is niet vaak te zien vanuit Barcelona. De reden is omdat de aarde rond is en Mallorca achter de horizon verdwijnt maar. Slechts op momenten waarbij de weersomstandigheden optimaal zijn met onder andere een koude lucht in de lagere delen kan Mallorca te zien zijn.

Uiteraard moet men daarvoor wel een strakblauwe lucht hebben en goede ogen om zo vanaf een hoger punt een foto te kunnen maken zoals de foto die we hier laten zien. De vraag is natuurlijk, is Barcelona dan ook vanaf Mallorca te zien?

En die vraag werd beantwoord op Twitter want vanaf Mallorca was namelijk ook Barcelona te zien in de verte. De foto’s vanuit Barcelona werden gemaakt vanaf de Tibidabo berg en vanaf Mallorca uit het Tramuntana gebergte.

Ga naar de inhoud