Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona

Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona
Beeld: Alfons Puertas / Twitter

Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Over en weer werd er naar elkaar gekeken maar dan op grote afstand. Normaal is Mallorca niet te zien vanuit Barcelona maar als de omstandigheden juist zijn dan kan het Balearen eiland duidelijk te zien zijn vanuit de Catalaanse hoofdstad. In dit geval werd er op Twitter een foto geplaatst vanuit Barcelona maar ook vanaf het eiland waar men Barcelona zag liggen.

De afstand tussen Barcelona en Mallorca is 206 kilometer en het eiland is niet vaak te zien vanuit Barcelona . De reden is omdat de aarde rond is en Mallorca achter de horizon verdwijnt maar. Slechts op momenten waarbij de weersomstandigheden optimaal zijn met onder andere een koude lucht in de lagere delen kan Mallorca te zien zijn.

Uiteraard moet men daarvoor wel een strakblauwe lucht hebben en goede ogen om zo vanaf een hoger punt een foto te kunnen maken zoals de foto die we hier laten zien. De vraag is natuurlijk, is Barcelona dan ook vanaf Mallorca te zien?

En die vraag werd beantwoord op Twitter want vanaf Mallorca was namelijk ook Barcelona te zien in de verte. De foto’s vanuit Barcelona werden gemaakt vanaf de Tibidabo berg en vanaf Mallorca uit het Tramuntana gebergte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.