skip to Main Content
Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona
Alfons Puertas / Twitter

Barcelona te zien vanaf Mallorca en het eiland vanuit Barcelona

BARCELONA – Over en weer werd er naar elkaar gekeken maar dan op grote afstand. Normaal is Mallorca niet te zien vanuit Barcelona maar als de omstandigheden juist zijn dan kan het Balearen eiland duidelijk te zien zijn vanuit de Catalaanse hoofdstad. In dit geval werd er op Twitter een foto geplaatst vanuit Barcelona maar ook vanaf het eiland waar men Barcelona zag liggen.

De afstand tussen Barcelona en Mallorca is 206 kilometer en het eiland is niet vaak te zien vanuit Barcelona. De reden is omdat de aarde rond is en Mallorca achter de horizon verdwijnt maar. Slechts op momenten waarbij de weersomstandigheden optimaal zijn met onder andere een koude lucht in de lagere delen kan Mallorca te zien zijn.

Uiteraard moet men daarvoor wel een strakblauwe lucht hebben en goede ogen om zo vanaf een hoger punt een foto te kunnen maken zoals de foto die we hier laten zien. De vraag is natuurlijk, is Barcelona dan ook vanaf Mallorca te zien?

En die vraag werd beantwoord op Twitter want vanaf Mallorca was namelijk ook Barcelona te zien in de verte. De foto’s vanuit Barcelona werden gemaakt vanaf de Tibidabo berg en vanaf Mallorca uit het Tramuntana gebergte.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Hè? Als je Mallorca niet kan zien door dat door de bolling van de aarde het eiland achter de horizon verdwijnt, hoe staat dat ooit in verhouding met het weer? Lijkt me meer te maken met wat daarna inderdaad geschreven wordt: een uitzonderlijk heldere lucht waardoor je extra ver kunt kijken. Dat eiland komt niet ineens dichterbij en de aarde wordt ook niet even platter hoor 😉😅

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken