skip to Main Content
Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje
Twitter

Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje

MADRID – De eerste foto’s van wit gekleurde bergen in de Pyreneeën zijn gepubliceerd. Na een periode van te warm en te droog weer op plaatsen waar eigenlijk al een tijd geleden de eerste sneeuwvlokken hadden moeten verschijnen, is het dan nu eindelijk zover. Tijdens de eerste echte sneeuwbui zijn veel skigebieden bedekt met een laag sneeuw. 

Vooralsnog gaat het om een lichte sneeuwval die niet echt noemenswaardig is en bij lange na niet genoeg om de skipistes voor te bereiden op het nieuwe ski-winterseizoen. Maar voor veel mensen is het goed nieuws dat de sneeuw zich eindelijk laat zien na een periode van de ‘veroño’ ofwel de zomer/herfst (VERano/otOÑO). met veel te hoge temperaturen en geen of weinig neerslag.

In de provincie Huesca heeft het de afgelopen 24 uur eindelijk goed geregend en werd de regenval op 1.700 meter hoogte sneeuw, zoals in de Monte Perdido. Ook de skigebieden Astún, Candanchu, Panticosa en Formigal hebben de eerste sneeuwval van deze winter 2019/2020 gezien. In Catalonië werd het skistation Baqueira Beret wakker met witte skipistes.

Maar ook op andere plaatsen in Spanje sneeuwde het de afgelopen 24 uur zoals in La Rioja, in de Picos de Europa, Valdesqui bij Madrid, in de provincie Salamanca en op de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje bij Granada. HIeronder enkele meldingen op Twitter met de daarbijhorende foto’s.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Weet u wel hoe groot en uit gestrekt de sierra Nevada is . Of je nu aan de Granada kant woont of Almeria kant maakt een heel groot verschil . Trouwens ook door weer omstandigheden ziet men niet of het op 3 km hoogte sneeuwt

      1. Geloof van, vanaf hier kan ik het heel goed zien.
        Zie dat het bericht in het artikel van vrijdag is en ja dan was er wat poedersneeuw. Maar nu, na 5 dagen is daar niks meer van te zien.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken