Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje

Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje
Beeld: Twitter

MADRID – De eerste foto’s van wit gekleurde bergen in de Pyreneeën zijn gepubliceerd. Na een periode van te warm en te droog weer op plaatsen waar eigenlijk al een tijd geleden de eerste sneeuwvlokken hadden moeten verschijnen, is het dan nu eindelijk zover. Tijdens de eerste echte sneeuwbui zijn veel skigebieden bedekt met een laag sneeuw. 

Vooralsnog gaat het om een lichte sneeuwval die niet echt noemenswaardig is en bij lange na niet genoeg om de skipistes voor te bereiden op het nieuwe ski-winterseizoen. Maar voor veel mensen is het goed nieuws dat de sneeuw zich eindelijk laat zien na een periode van de ‘veroño’ ofwel de zomer/herfst (VERano/otOÑO). met veel te hoge temperaturen en geen of weinig neerslag.

In de provincie Huesca heeft het de afgelopen 24 uur eindelijk goed geregend en werd de regenval op 1.700 meter hoogte sneeuw, zoals in de Monte Perdido. Ook de skigebieden Astún, Candanchu, Panticosa en Formigal hebben de eerste sneeuwval van deze winter 2019/2020 gezien. In Catalonië werd het skistation Baqueira Beret wakker met witte skipistes.

Maar ook op andere plaatsen in Spanje sneeuwde het de afgelopen 24 uur zoals in La Rioja, in de Picos de Europa, Valdesqui bij Madrid, in de provincie Salamanca en op de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje bij Granada. HIeronder enkele meldingen op Twitter met de daarbijhorende foto’s.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy
mar

Gadver, sneeuw, no me gusta

An

Wij kijken vanuit onze woning op de sierra Nevada maar geen vlokje hoor. Dus dat klopt niet

Harm

Weet u wel hoe groot en uit gestrekt de sierra Nevada is . Of je nu aan de Granada kant woont of Almeria kant maakt een heel groot verschil . Trouwens ook door weer omstandigheden ziet men niet of het op 3 km hoogte sneeuwt

An

Geloof van, vanaf hier kan ik het heel goed zien.
Zie dat het bericht in het artikel van vrijdag is en ja dan was er wat poedersneeuw. Maar nu, na 5 dagen is daar niks meer van te zien.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.