Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De eerste foto’s van wit gekleurde bergen in de Pyreneeën zijn gepubliceerd. Na een periode van te warm en te droog weer op plaatsen waar eigenlijk al een tijd geleden de eerste sneeuwvlokken hadden moeten verschijnen, is het dan nu eindelijk zover. Tijdens de eerste echte sneeuwbui zijn veel skigebieden bedekt met een laag sneeuw. 

Vooralsnog gaat het om een lichte sneeuwval die niet echt noemenswaardig is en bij lange na niet genoeg om de skipistes voor te bereiden op het nieuwe ski-winterseizoen. Maar voor veel mensen is het goed nieuws dat de sneeuw zich eindelijk laat zien na een periode van de ‘veroño’ ofwel de zomer/herfst (VERano/otOÑO). met veel te hoge temperaturen en geen of weinig neerslag.

In de provincie Huesca heeft het de afgelopen 24 uur eindelijk goed geregend en werd de regenval op 1.700 meter hoogte sneeuw, zoals in de Monte Perdido. Ook de skigebieden Astún, Candanchu, Panticosa en Formigal hebben de eerste sneeuwval van deze winter 2019/2020 gezien. In Catalonië werd het skistation Baqueira Beret wakker met witte skipistes.

Maar ook op andere plaatsen in Spanje sneeuwde het de afgelopen 24 uur zoals in La Rioja, in de Picos de Europa, Valdesqui bij Madrid, in de provincie Salamanca en op de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje bij Granada. HIeronder enkele meldingen op Twitter met de daarbijhorende foto’s.

Ga naar de inhoud