Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje

Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje
Beeld: Twitter

MADRID – De eerste foto’s van wit gekleurde bergen in de Pyreneeën zijn gepubliceerd. Na een periode van te warm en te droog weer op plaatsen waar eigenlijk al een tijd geleden de eerste sneeuwvlokken hadden moeten verschijnen, is het dan nu eindelijk zover. Tijdens de eerste echte sneeuwbui zijn veel skigebieden bedekt met een laag sneeuw. 

Vooralsnog gaat het om een lichte sneeuwval die niet echt noemenswaardig is en bij lange na niet genoeg om de skipistes voor te bereiden op het nieuwe ski-winterseizoen. Maar voor veel mensen is het goed nieuws dat de sneeuw zich eindelijk laat zien na een periode van de ‘veroño’ ofwel de zomer/herfst (VERano/otOÑO). met veel te hoge temperaturen en geen of weinig neerslag.

In de provincie Huesca heeft het de afgelopen 24 uur eindelijk goed geregend en werd de regenval op 1.700 meter hoogte sneeuw, zoals in de Monte Perdido. Ook de skigebieden Astún, Candanchu, Panticosa en Formigal hebben de eerste sneeuwval van deze winter 2019/2020 gezien. In Catalonië werd het skistation Baqueira Beret wakker met witte skipistes.

Maar ook op andere plaatsen in Spanje sneeuwde het de afgelopen 24 uur zoals in La Rioja, in de Picos de Europa, Valdesqui bij Madrid, in de provincie Salamanca en op de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje bij Granada. HIeronder enkele meldingen op Twitter met de daarbijhorende foto’s.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gadver, sneeuw, no me gusta

Wij kijken vanuit onze woning op de sierra Nevada maar geen vlokje hoor. Dus dat klopt niet

Weet u wel hoe groot en uit gestrekt de sierra Nevada is . Of je nu aan de Granada kant woont of Almeria kant maakt een heel groot verschil . Trouwens ook door weer omstandigheden ziet men niet of het op 3 km hoogte sneeuwt

Geloof van, vanaf hier kan ik het heel goed zien.
Zie dat het bericht in het artikel van vrijdag is en ja dan was er wat poedersneeuw. Maar nu, na 5 dagen is daar niks meer van te zien.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.