Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje

Eerste sneeuw van dit jaar gevallen in Spanje
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De eerste foto’s van wit gekleurde bergen in de Pyreneeën zijn gepubliceerd. Na een periode van te warm en te droog weer op plaatsen waar eigenlijk al een tijd geleden de eerste sneeuwvlokken hadden moeten verschijnen, is het dan nu eindelijk zover. Tijdens de eerste echte sneeuwbui zijn veel skigebieden bedekt met een laag sneeuw. 

Vooralsnog gaat het om een lichte sneeuwval die niet echt noemenswaardig is en bij lange na niet genoeg om de skipistes voor te bereiden op het nieuwe ski-winterseizoen. Maar voor veel mensen is het goed nieuws dat de sneeuw zich eindelijk laat zien na een periode van de ‘veroño’ ofwel de zomer/herfst (VERano/otOÑO). met veel te hoge temperaturen en geen of weinig neerslag.

In de provincie Huesca heeft het de afgelopen 24 uur eindelijk goed geregend en werd de regenval op 1.700 meter hoogte sneeuw, zoals in de Monte Perdido. Ook de skigebieden Astún, Candanchu, Panticosa en Formigal hebben de eerste sneeuwval van deze winter 2019/2020 gezien. In Catalonië werd het skistation Baqueira Beret wakker met witte skipistes.

Maar ook op andere plaatsen in Spanje sneeuwde het de afgelopen 24 uur zoals in La Rioja, in de Picos de Europa, Valdesqui bij Madrid, in de provincie Salamanca en op de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje bij Granada. HIeronder enkele meldingen op Twitter met de daarbijhorende foto’s.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.