Ryanair ontslaat uiteindelijk 432 personeelsleden in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Ryanair ontslaat uiteindelijk 432 personeelsleden in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was al eerder aangegeven door de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair dat er basissen, dat zijn dus de vliegvelden waar het bedrijf vliegtuigen heeft staan, op Gran Canaria, Tenerife-Zuid, Lanzarote en Gerona gaat sluiten. Daardoor zullen er ook ontslagen vallen wat neerkomt op 432 personen (dus niet de eerder genoemde 512 werknemers) die ontslagen worden via een ERE om bedrijfseconomische redenen.

Ryanair heeft in Spanje een ‘Expediente de Regulación de Empleo’ ofwel een ERE aangevraagd voor 432 cabine-personeelsleden en piloten vanwege de sluiting van diverse basissen. Het doel is het verkrijgen van toestemming van de bevoegde arbeidsautoriteiten om arbeidsrelaties te beëindigen binnen een kader waarin bepaalde rechten van werknemers zijn gewaarborgd.

Het gaat in totaal om 432 werknemers waarvan 327 cabine personeelsleden en 105 piloten. 100 medewerkers worden ontslagen bij het vliegveld van Gerona, 100 bij het vliegveld van Tenerife-Zuid, 69 op Gran Canaria en 58 bij het vliegveld van Lanzarote. 220 werknemers werken direct voor Ryanair, 85 via Workforce en 22 via Crewlink. Deze ERE gaat op 8 januari 2020 in.

Vanwege bedrijfseconomische redenen gaat Ryanair de basissen daar sluiten en zullen er geen vliegtuigen meer gestald worden. Dit wil niet zeggen dat Ryanair niet meer gaat vliegen op en vanaf deze vliegvelden maar dat gebeurt dan met begin- en eindbestemming op andere vliegvelden waar vliegtuigen wel gestald staan.

Ryanair vliegt hoofdzakelijk binnen Europa naar populaire bestemmingen waarbij de luchtvaartmaatschappij gebruik kan maken van 471 vliegtuigen die dagelijks 2.000 vluchten uitvoeren naar 225 bestemmingen in 35 landen. Ryanair heeft 85 basissen waar vliegtuigen gestald staan. Er werken op dit moment meer dan 13.000 mensen bij Ryanair. 

Ga naar de inhoud