Spaanse voetbalcompetitie wil geen El Clásico in Camp Nou

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse voetbalcompetitie wil geen El Clásico in Camp Nou

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Spaanse voetbalcompetitie La Liga Santander heeft verzocht de komende wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid die gepland staat op zaterdag 26 oktober in het Camp Nou stadion niet in Catalonië plaats te laten vinden maar in Madrid. De reden daarvoor is uiteraard de situatie zoals deze nu en waarschijnlijk de komende dagen of weken is en zal zijn in Catalonië.

De La Liga verwacht namelijk veel rellen en onrust rondom de klassieker tussen de twee grote Spaanse clubs, een symbool voor Catalonië tegen de rest van Spanje. Aanstaande maandag zal men weten of de verplaatsing van de El Clásico doorgaat maar Real Madrid ziet het somber in en ziet deze verplaatsing op korte termijn als iets onmogelijks.

Real Madrid heeft liever dat de hele wedstrijd wordt afgeschaft en verplaatst wordt naar een andere datum maar officieel is er nog geen antwoord van FC Barcelona die via internet openlijk de manifestaties heeft gesteund in Barcelona en de rest van Catalonië. 

Uit Madrid komt het antwoord dat voor die data kleine reparaties aan het veld gepland staan. Daarnaast zegt men in Madrid dat het organiseren in 9 dagen tijd van de veiligheid, verkoop entreebewijzen etc. erg lastig is.

De wedstrijd der wedstrijden staat gepland op zaterdag 26 oktober om 13 uur ‘s middags zodat men in Azië de match tussen Barcelona en Madrid kan volgen. Maar de La Liga verwacht veel problemen in het publiek rondom en in het voetbalstadion. Op deze wedstrijd komt  in Barcelona het maximum aantal toeschouwers van zo’n 99.000 personen af.

Ga naar de inhoud