Klanten Spaanse Inditex-winkels zoals ZARA moeten 10 cent betalen voor papieren tas

Klanten Spaanse Inditex-winkels zoals ZARA moeten 10 cent betalen voor papieren tas
Beeld: 123rf

Klanten Spaanse Inditex-winkels zoals ZARA moeten 10 cent betalen voor papieren tas

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf maandag 18 oktober moeten alle klanten van de inditex-winkels in Spanje 10 cent betalen voor hun papieren boodschappentas. Sinds vrijdag 15 oktober hangen in alle winkels die bij de textielketen horen informatieborden over de kosten die men vanaf maandag moet betalen om in een papieren tas/zak de in de winkel gekochte artikelen mee naar huis te nemen.

Het gaat om alle winkels die bij de Inditex-groep horen waaronder Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe. Het gaat ook voorlopig alleen om alle winkels van Inditex in Spanje. Klanten moeten voor een papieren tas/zak 0,10 euro betalen en voor de enveloppen 0,20 euro. In de Lefties winkels moeten klanten echter 0,15 euro betalen voor de grote tassen/zakken terwijl dat 0,35 euro bij de Massimo Dutti winkels is.

Het geld vragen voor de papieren tassen/zakken wordt nu als eerste in Spanje ingevoerd maar dat gaat ook gebeuren in Oostenrijk, Zwitserland en de Inditex-winkels in België. In 2020 werd bij Inditex al besloten om alle plastic tassen uit de winkels te halen en nu moet er dus betaald worden voor de papieren tassen/zakken in de Spaanse winkels, net zoals in de Duitse Inditex vestigingen waar dit al enige tijd gebeurt maar met andere bedragen.

Inditex zegt dat deze nieuwe maatregel een strategie is om ‘klanten aan te moedigen tot hergebruik’ van de papieren tassen/zakken. Daarnaast heeft deze maatregel te maken met de verbintenis van Inditex om het genereren van milieuvervuilend afval in 2023 te verminderen.

Ga naar de inhoud