Gewonde en verdwaalde Nederlandse wandelaarster gered op Mallorca

Gewonde en verdwaalde Nederlandse wandelaarster gered op Mallorca
Beeld: Ultima Hora / Michels

Gewonde en verdwaalde Nederlandse wandelaarster gered op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De brandweer en de Guardia Civil politie op Mallorca heeft de handen vol gehad aan een redding van een Nederlandse wandelaarster. Volgens de lokale krant ging het om een 52-jarige Nederlandse vrouw die bij de Puig d’en Farineta in s’Arracó in de gemeente Andratx op Mallorca gewond raakte en verdwaald en gedesoriënteerd samen met haar man rondliep. Bij de redding is ook een politieagent gewond geraakt.

De redding vond afgelopen vrijdag rond 17.10 uur plaats toen de 112 een melding kreeg dat een Nederlands echtpaar tijdens een wandeling bij de Puig d’en Farineta in Andratx in problemen was gekomen. De 52-jarige vrouw was aan haar hoofd gewond geraakt en had medische hulp nodig, zo meldde de man aan de 112-dienst. De beller kon echter niet de juiste locatie doorgeven.

De lokale politie en de Guardia Civil spoedden zich naar de parkeerplaats bij het natuurgebied waarbij ze werden begeleid door vier voertuigen van de brandweer en een ambulance. Er waren zoveel reddingswerkers en voertuigen omdat de locatie van de gewonde wandelaarster niet bekend was. Uiteindelijk bevond het Nederlandse echtpaar zich op circa 300 meter hoogte. Daar werd de gewonde vrouw geholpen aan haar hoofdwond waarna ze naar de ambulance werd gebracht.

Tijdens de redding van de gewonde Nederlandse vrouw raakte ook een agent van de Guardia Civil gewond toen hij uitgleed en verwondingen aan zijn armen en benen opliep. Het Nederlandse echtpaar waarvan de vrouw dus gewond raakte was op vakantie op Mallorca en verbleef in een hotel in Playa de Palma.

Ga naar de inhoud