De meest verkochte auto in Spanje is van Chinese makelij

De meest verkochte auto in Spanje is van Chinese makelij
Beeld: MG / web

De meest verkochte auto in Spanje is van Chinese makelij

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Afgelopen maand september was de meest verkochte wagen in Spanje van Chinese makelij. Die wagen heet de MG ZS. Het is geen elektrische wagen, maar een 4×4 met een gewone verbrandingsmotor. Afgelopen september was de MG ZS de best verkochte wagen in Spanje. Het gaat om een 4×4 met een lengte van 4,32 meter. Hij oogt goed en is mits kortingen al beschikbaar vanaf 14.750 euro. 

De MG ZS concurreert met modellen als de Kia Stonic of de Dacia Sandero Stepway. Van de ZS werden in september 2.432 exemplaren ingeschreven in Spanje. Daarna kwamen twee andere SUV-modellen, de Peugeot 2008 (1.721 exemplaren) en de Nissan Qashqai (1.596 exemplaren).

In Zaragoza bij garage Ebromotor verdelen ze onder meer de nieuwe MG. Ze zijn erg tevreden over het succes van de wagen. Om alle twijfel weg te halen, biedt MG trouwens een garantie van zeven jaar of 150.000 kilometer op de auto.

In augustus zagen ze de trend op internet al aankomen. De zoekopdrachten naar het model stegen toen exponentieel met 252%. De MG ZS is geen bijzonder speciale wagen. Hij voldoet wel aan alle functies voor zijn model en dat tegen een heel scherpe prijs. Door de aankomst van de elektrische wagens zijn auto’s weer een stuk duurder. Veel consumenten zoeken in een model als de ZS een betaalbaar alternatief. 

MG was aanvankelijk trouwens een Brits merk. Toen het in 2007 over kop ging, werd het bedrijf echter gered met geld uit het gigantische Chinese investeringsfonds van SAIC Motor. De Chinese merken doen het trouwens steeds beter in Spanje. Naast MG zijn er onder meer BYD, DFSK, Lynk & Co, Airways, DR Automóviles, SWM, Maxus of Xiapeng Motors.

Ga naar de inhoud