De zes beste dorpen om van een pensioen te genieten in Spanje

De zes beste dorpen om van een pensioen te genieten in Spanje
Beeld: via canva.com

De zes beste dorpen om van een pensioen te genieten in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel mensen zien hun pensioen als een kans om hun dromen te verwezenlijken. Ze kopen een woning aan het strand of in een rustig dorpje om te genieten van hun welverdiende rust. Spanje is een populaire bestemming voor gepensioneerden, zowel uit binnen- als buitenland. Er zijn veel dorpen waar gepensioneerden zich thuis voelen, met een groot aanbod aan activiteiten en voorzieningen. In dit artikel zetten we de zes beste dorpen van Spanje voor gepensioneerden op een rijtje, met daarbij ook de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor koop- en huurwoningen.

Benalmádena (Málaga, Andalusië)

Benalmádena is een populaire bestemming voor gepensioneerden, dankzij de rustige stranden, aangenaam klimaat en ruim aanbod aan activiteiten en voorzieningen. Het dorp ligt in de buurt van Málaga en de luchthaven, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. De belangrijkste attracties van Benalmádena zijn: het Sea Life Benalmádena aquarium, met een breed scala aan waterdieren; de vlindertuin, met meer dan 1.500 exotische vlinders; het Castillo Monumento Colomares, een monument ter ere van Christopher Columbus; het oude centrum van Benalmádena, met traditionele Andalusische architectuur.

De prijzen van woningen in Benalmádena zijn relatief hoog. In september 2023 was de gemiddelde prijs voor een woning in de verkoop 2.941 euro per vierkante meter en voor een woning in de verhuur 13,9 euro per vierkante meter.

benalmadena
Beeld: via canva.com

Mijas (Málaga, Andalusië)

Mijas is een populaire bestemming voor gepensioneerden, dankzij zijn Andalusische charme, prachtige uitzichten en ruime aanbod aan activiteiten en voorzieningen. Het dorp ligt in de buurt van Málaga en Marbella, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. De belangrijkste attracties van Mijas zijn: de panoramische uitzichten over de Middellandse Zee; de geplaveide straten en witgekalkte huizen; het milde klimaat; de nabijheid van de zee.

De prijzen van woningen in Mijas zijn relatief hoog. In september 2023 was de gemiddelde prijs voor een woning in de verkoop 2.697 euro per vierkante meter en voor een woning in de verhuur 11,9 euro per vierkante meter.

mijas
Beeld: via canva.com

Almuñecar (Granada, Andalusië)

Almuñécar is een populaire bestemming voor gepensioneerden, dankzij haar prachtige locatie aan de Middellandse Zee, haar rijke geschiedenis en cultuur, en haar milde klimaat. Het dorp ligt in de buurt van Nerja en Granada. De belangrijkste attracties van Almuñécar zijn: de mooie stranden; het subtropische klimaat; het rijke erfgoed; de nabijheid van Nerja en Granada.

De prijzen van woningen in Almuñécar zijn relatief laag. In september 2023 was de gemiddelde prijs voor een woning in de verkoop 2.183 euro per vierkante meter en voor een woning in de verhuur 9,4 euro per vierkante meter.

almunecar
Beeld: via canva.com

Sitges (Barcelona, Catalonië)

Sitges is een populaire bestemming voor gepensioneerden, dankzij haar rustige locatie aan de Middellandse Zee, rijke cultuur en geschiedenis, en goede voorzieningen. Het dorp ligt in de buurt van de populaire stad Barcelona, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. De belangrijkste attracties van Sitges zijn: de prachtige stranden; het bruisende nachtleven; het filmfestival; de gastvrije gemeenschap; de goede voorzieningen.

De prijzen van woningen in Sitges zijn relatief hoog. In september 2023 was de gemiddelde prijs voor een woning in de verkoop 4.452 euro per vierkante meter en voor een woning in de verhuur 16,4 euro per vierkante meter.

sitges
Beeld: via canva.com

Miraflores de la Sierra (Madrid)

Miraflores de la Sierra is een populaire bestemming voor gepensioneerden, dankzij de rustige locatie in de bergen, rijke natuur en betaalbare woningen. Het dorp ligt in de buurt van Madrid, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. De belangrijkste attracties van Miraflores de la Sierra zijn: de prachtige natuur; de mogelijkheden voor activiteiten in de bergen, zoals wandelen; de betaalbare woningen.

De woningprijs in deze gemeente vrij laag, met in september 2023 1.589 euro per vierkante meter voor koopwoningen en 12,94 euro per vierkante meter voor huurwoningen.

miraflores
Beeld: Turismo Miraflores de la Sierra / facebook

Peñíscola (Castellón, Valencia regio)

Peñíscola is een populaire bestemming voor gepensioneerden aan de Costa del Azahar, dankzij de prachtige locatie aan de Middellandse Zee, rijke geschiedenis en cultuur, en vriendelijke gemeenschap. Het dorp ligt in de buurt van de provinciale hoofdstad Castellón, waardoor het gemakkelijk te bereiken is en op ongeveer een uur rijden van de luchthaven van Reus-Costa Dorada in de provincie Tarragona (Catalonië). De belangrijkste attracties van Peñíscola zijn: de prachtige stranden; het Castillo del Papa Luna; het rijke culturele aanbod; de vriendelijke gemeenschap.

De prijs van woningen in Peñíscola is relatief laag. In december 2023 was de gemiddelde prijs voor een woning in de verkoop 1.808 euro per vierkante meter. De gemiddelde prijs voor een woning in de verhuur was 9,17 euro per vierkante meter.

peniscola
Beeld: via canva.com
Ga naar de inhoud