Lichaam van vermiste Spaanse voetballer live op tv teruggevonden

Lichaam van vermiste Spaanse voetballer live op tv teruggevonden
Beeld: via canva.com

Lichaam van vermiste Spaanse voetballer live op tv teruggevonden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het lichaam van de 18-jarige voetballer uit Córdoba, Álvaro Prieto, die sinds 12 oktober spoorloos was verdwenen en waarna al dagen gezocht werd door de politie, is maandagochtend ontdekt door een team van het TVE-televisieprogramma Mañaneros tijdens een inspectie in de omgeving van het Santa Justa treinstation in Sevilla. Prieto werd gevonden tussen twee geparkeerde treinen. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat hij is overleden door elektrocutie op de dag dat hij vermist raakte.

De schokkende beelden werden live uitgezonden, tot verbazing van zowel de programmamakers als de kijkers, wat leidde tot afkeurende reacties op sociale media. In de stijlgids van TVE staat geschreven dat close-ups van overleden personen vermeden moeten worden, omdat ze niets toevoegen aan het verhaal. TVE heeft spijt betuigd over het uitzenden van het fragment waarin het lichaam werd gevonden, met beelden die nooit uitgezonden hadden mogen worden.

De dood van Álvaro Prieto was een ongeluk. Hoewel de autopsieresultaten nog moeten komen, wijzen de eerste aanwijzingen erop dat de 18-jarige jongeman uit Córdoba is overleden door elektrocutie tussen twee treinwagons. Dit wordt ondersteund door het feit dat zijn handen verbrand waren en er geen haar meer op zijn hoofd zat, wat beide overeenkomt met een hevige elektrische schok. De voornaamste hypothese is dat de jongen is overleden op de dag dat hij vermist raakte, aangezien zijn lichaam al in een vergevorderde staat van ontbinding was na meer dan vier dagen op de plek die zijn graf zou worden.

Precies op deze koppelingen tussen wagons bevinden zich hoogspanningskabels, die doorgaans een spanning van ongeveer 3.500 volt dragen. Wat betreft hoe de jonge voetballer uit Córdoba op de plek kwam waar hij werd gevonden, denken onderzoekers dat hij zich daar mogelijk heeft verstopt nadat hij illegaal het treinspoor was opgegaan.

De trein waarin Prieto werd gevonden, was op dat moment in reparatie en had sinds 24 augustus niet meer gereden, na een ongeluk te hebben gehad in Córdoba. Het was een middellange-afstandstrein die, ondanks dat hij niet in gebruik was, toch van stroom was voorzien omdat er technische tests op werden uitgevoerd.

Ga naar de inhoud