Nieuwe glamping met coworking voor digitale nomaden in l’Alfàs del Pi

Nieuwe glamping met coworking voor digitale nomaden in l'Alfàs del Pi
Beeld: Alicante Plaza / web

Nieuwe glamping met coworking voor digitale nomaden in l’Alfàs del Pi

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een nieuwe glamping in l’Alfàs del Pi aan de Costa Blanca, gericht op digitale nomaden, wacht op goedkeuring. Het project is van AG Valores en zal zich vestigen in Albir, op slechts een paar meter van het strand. De glamping zal ruimtes voor coworking bieden voor digitale nomaden om vanuit het etablissement te werken. Het concept is gekoppeld aan zelfzorg, welzijn en ecologie.

De glamping ‘Slow Life Albir’ zal bestaan uit 32 mobilhomes voor maximaal 64 gasten. Deze hutten zijn ontworpen met oog voor duurzaamheid en zullen gebruikmaken van hernieuwbare energie. Daarnaast zal er een biologische moestuin, chill-outzones, een zwembad en een barbecue zijn. Om de CO2-voetafdruk te verminderen zullen er inheemse bomen worden geplant. De glamping zal ook verbonden zijn met recreatieve en actieve toeristische activiteiten in de omgeving.

In juli 2023 werd een project getekend voor de bouw van een glamping in l’Alfàs del Pi. De glamping zal een totale oppervlakte van 21.777 vierkante meter hebben en zal worden gevestigd op een braakliggend terrein in de buurt van het hotel Albir Playa dat gehuurd wordt voor een periode van 30 jaar. De glamping is iets groter dan het nabijgelegen golf oefenterrein.

De glamping heeft de mogelijkheid om één ster te krijgen in de classificatie van ‘ecologische camping’. De geschatte totale kosten van de bouw zijn 892.610,22 euro. De huur die moet worden betaald is 8.490,40 euro per jaar. Na afloop van de huurperiode zal het terrein in de huidige staat worden teruggegeven aan de eigenaar.

De glamping in l’Alfàs del Pi is ontworpen volgens het concept van ‘slow living’. Dit concept staat voor een rustiger levenstempo, met focus op activiteiten die persoonlijke ontwikkeling mogelijk maken. De glamping is opgedeeld in twee delen:

  • Slow experience: Dit deel is gericht op zelfzorg en welzijn. Er zullen activiteiten worden aangeboden zoals yoga, meditatie, workshops, een fitnessruimte, therapieën, enz.
  • Slow rest: Dit deel is voor accommodatie. De hutten zijn ‘bioklimatisch’, wat betekent dat ze zijn ontworpen om energie te besparen en het comfort te maximaliseren.

De glamping is bedoeld voor een breed publiek, waaronder freelancers, ondernemers, digitale nomaden en iedereen die op zoek is naar een plek om te werken, te ontspannen en te genieten van het leven.

Ga naar de inhoud